ERC entra en precampanya a Molins de Rei de la mà d’Oriol Amorós

Oriol Amorós, diputat d’ERC, explica les claus que el seu partit considera bàsiques per assolir la independència en una xerrada realitzada a la Federació Obrera. Amorós respon als dubtes davant la independència i defensa “un país amb veu al món”.

El passat dilluns 8 d’octubre el diputat i vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d’ERC, Oriol Amorós, va visitar Molins de Rei per presentar la campanya “Prou espoli. Ara República catalana” en una xerrada que es va celebrar a la Federació Obrera i que va comptar amb la presència d’una seixantena de molinencs. L’acte, presentat per la regidora d’Esquerres per Molins de Rei a l’Ajuntament, Sílvia Guillén, tenia com a objectius denunciar l’espoli fiscal, transmetre la necessitat de disposar d’un Estat propi i alhora donar resposta a alguns dels principals dubtes que sorgeixen al voltant de la independència de Catalunya.

La xerrada d’Oriol Amorós va ser presentada per la regidora d’Esquerres per Molins de Rei, Sílvia Guillén // ERC Molins de Rei

El diputat d’ERC va iniciar la xerrada fent al·lusió a la feina feta durant la darrera legislatura per la formació independentista a l’oposició. Entre altres aspectes, va destacar la creació de la comissió d’estudis econòmics del Parlament de Catalunya i la promoció de la creació dels òrgans necessaris per a la recaptació i gestió dels impostos dels ciutadans de Catalunya.

“El que vol ERC és un estat propi que permeti als ciutadans de Catalunya governar-se, recaptar i gestionar els seus impostos, decidir les seves polítiques socials, culturals, educatives, sanitàries i econòmiques, així com les seves inversions en infraestructures”, va assegurar Amorós, concloent que el que el seu partit vol és “un país amb veu pròpia al món”.En aquest sentit, Amorós va demanar un gir social a les polítiques del Govern de la Generalitat, defensant l’estat del benestar i proposant mesures econòmiques que atenuïn en la mesura del possible l’impacte de les retallades en la sanitat o l’educació, com ara l’impost de successions per a grans fortunes o l’impost sobre l’activitat bancària.

Dubtes davant la independència

Oriol Amorós va fer una defensa raonada i apassionada dels arguments del seu partit // ERC Molins de Rei

Oriol Amorós va fer una defensa raonada i apassionada dels arguments del seu partit // ERC Molins de Rei

Segons Amorós, Catalunya ha iniciat “un procés de secessió que ha de ser democràtic, amb el suport d’una majoria social, argumentant els avantatges de disposar d’un Estat propi i pel millor benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

El diputat d’ERC també va respondre a molts dels interrogants que planteja la independència i que alhora més preocupen als ciutadans. Qüestions com la permanència a la Unió Europea, el manteniment del subsidi d’atur i les pensions o la possibilitat d’un nou boicot comercial van ser àmpliament debatuts durant la xerrada, en què van participar els assistents amb les seves preguntes i comentaris.

Recomanacions personalitzades