Endesa reforma la subestació que dóna servei a Molins de Rei per fer front a inclemències meteorològiques

La companyia elèctrica Endesa inverteix 23.500 euros en unes obres de reforma de la subestació de Sant Feliu de Llobregat que abasteix a Molins de Rei. Amb aquestes millores tracta de fer la instal·lació més fiable davant possibles efectes adversos meteorològics.

Interruptors de la subestació de Sant Feliu // Endesa

Interruptors de la subestació de Sant Feliu // Endesa

Les obres realitzades per Endesa a la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat reformen tecnològicament la infraestructura amb l’objectiu de “millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric”, segons ha informat la companyia a través d’un comunicat. L’actuació, que ha tingut un cost de 23.500 euros, ha consistit en reforçar la fiabilitat i la seguretat d’elements de la infraestructura i de l’espai.

En concret, la companyia ha dut a terme treballs de millora als interruptors i seccionadors de mitja tensió a 66 kV, el que segons ha informat Endesa servirà “per reduir el risc de fuites d’oli aïllant i evitar l’aparició de futurs punts calents, la qual cosa pot produir-se degut a l’acció d’efectes adversos, principalment meteorològics”. A més, també s’han renovat les tapes i canalitzacions de cablejat, s’han repintat les estructures i l’aparellatge i s’han instal·lat nous cartells d’identificació d’elements de maniobra.

A més de les reformes de manteniment també se n’han realitzat de caire estructural. Aquest és el cas dels treballs d’obra civil a l’edifici que allotja les cel·les de transformació. “S’ha millorat la protecció davant d’inclemències meteorològiques i, de retruc, s’ha augmentat la fiabilitat dels mecanismes i automatismes que es troben a la instal·lació”, asseguren des d’Endesa.

D’aquesta reforma es beneficiaran, segons la companyia, més de 10.000 clients de vuit municipis del Baix Llobregat. A més de Molins de Rei, la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat abasteix a Sant Feliu de Llobregat, el Papiol, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló i fins i tot fora de la comarca, a Sant Cugat del Vallès.

Diverses reformes en els últims mesos

Les obres formen part del pla d’inversions d’Endesa per la millora i reforma tecnològica de les instal·lacions elèctriques de la comarca i per al reforçament del servei. En aquesta mateixa subestació elèctrica, el passat mes de gener es van renovar els parallamps dels equips de mitjà tensió i a l’agost del 2011 es van renovar diversos elements d’aïllament.

  • Teresa

    Endesa con sede en Sevilla, en manos de una empresa financiera italiana que sólo persigue rentabilidad, con un 902 en atención al cliente, por la flojera del Ministerio de Indústria de España y las sillas politicas que les ofrecen al final de su reinado a exministros, ( Zaplana, Aznar, González, ..) no está cumpliendo con sus obligaciones de mantenimiento en Baja Tensión , que la ciudadania resignada, paga religiosamente cada mes en el recibo bajo el concepto de "potencia" . Muestra de ello son las instalaciones en la calle Mayor y Casanovas de Molins de Rei : cajas de derivación abiertas, cajas de fusibles abiertas, etc. una verdadera bomba contra la seguridad ciudadana y verdadero peligro, que ante una nevada intensa provocará el caos, y todo ello bajo la impàsividad de nuestro consistorio, que está ciego, ciego de nacimiento.

  • Pingback: La xarxa elèctrica s'integra en l'entorn natural al Papiol | Viu Molins de Rei()