Endesa reforma la subestació que dóna servei a Molins de Rei per fer front a inclemències meteorològiques

La companyia elèctrica Endesa inverteix 23.500 euros en unes obres de reforma de la subestació de Sant Feliu de Llobregat que abasteix a Molins de Rei. Amb aquestes millores tracta de fer la instal·lació més fiable davant possibles efectes adversos meteorològics.

Interruptors de la subestació de Sant Feliu // Endesa

Interruptors de la subestació de Sant Feliu // Endesa

Les obres realitzades per Endesa a la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat reformen tecnològicament la infraestructura amb l’objectiu de “millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric”, segons ha informat la companyia a través d’un comunicat. L’actuació, que ha tingut un cost de 23.500 euros, ha consistit en reforçar la fiabilitat i la seguretat d’elements de la infraestructura i de l’espai.

En concret, la companyia ha dut a terme treballs de millora als interruptors i seccionadors de mitja tensió a 66 kV, el que segons ha informat Endesa servirà “per reduir el risc de fuites d’oli aïllant i evitar l’aparició de futurs punts calents, la qual cosa pot produir-se degut a l’acció d’efectes adversos, principalment meteorològics”. A més, també s’han renovat les tapes i canalitzacions de cablejat, s’han repintat les estructures i l’aparellatge i s’han instal·lat nous cartells d’identificació d’elements de maniobra.

A més de les reformes de manteniment també se n’han realitzat de caire estructural. Aquest és el cas dels treballs d’obra civil a l’edifici que allotja les cel·les de transformació. “S’ha millorat la protecció davant d’inclemències meteorològiques i, de retruc, s’ha augmentat la fiabilitat dels mecanismes i automatismes que es troben a la instal·lació”, asseguren des d’Endesa.

D’aquesta reforma es beneficiaran, segons la companyia, més de 10.000 clients de vuit municipis del Baix Llobregat. A més de Molins de Rei, la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat abasteix a Sant Feliu de Llobregat, el Papiol, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló i fins i tot fora de la comarca, a Sant Cugat del Vallès.

Diverses reformes en els últims mesos

Les obres formen part del pla d’inversions d’Endesa per la millora i reforma tecnològica de les instal·lacions elèctriques de la comarca i per al reforçament del servei. En aquesta mateixa subestació elèctrica, el passat mes de gener es van renovar els parallamps dels equips de mitjà tensió i a l’agost del 2011 es van renovar diversos elements d’aïllament.

Recomanacions personalitzades