Jordi Caraltó: “Fa tres anys que no pugem les quotes, volem que tothom jugui a futbol”

El president del Molins de Rei CF repassa l’actulitat del club a Viu Molins de Rei // Arxiu –Jose Polo

Tot i la crisi econòmica, l’entitat del Municipal Josep Raich, el Molins de Rei Club de Futbol, no ha parat de créixer durant els últims anys, sobretot en els equips femenins. A Caraltó li fa especial il·lusió recuperar pel Molins a jugadors que han marxat fora com Capella o Agudo i reconeix que no han pujat les quotes perquè volen que “tothom pugui jugar al futbol”. 

El més important per tal que un club de poble com el Molins de Rei Club de Futbol funcioni bé és el potencial del seu futbol base. Portem tres o quatre temporades que l’entitat no para de créixer. Es nota la situació econòmica que travessa el país o el Molins segueix aquesta línia ascendent?  

Per sort ara tenim més equips que mai. De fet, tenim un equip masculí i un equip femení més que la temporada passada. Hem arribat als 29 equips, 7 dels quals són femenins. Això es tradueix en més de 350 persones practicant el futbol a la nostra entitat.

Això pel que fa a l’eix social de l’entitat, i la vessant econòmica?

Doncs és preocupant. Durant els tres primers anys de junta hem tingut el suport de dos patrocinadors principals i ara fa un any ens van abandonar. Contràriament, un seguit de petits negocis, molts d’ells dels pares dels jugadors, s’han animat a fer petites aportacions. De totes maneres, el més important per a que el club tingui futur econòmicament parlant són les aportacions dels pares.

“La situació és complicada i veus que les famílies ho passen malament i al cap i a la fi volem que tothom pugui jugar a futbol”

Al darrere de la porteria més allunyada de la Piscina Municipal veiem un cartell d’una gran empresa com és Estrella Damm. També hi participa? 

Si, també participa. Estrella Damm ens facilita tota l’aigua que consumeixen els equips durant la temporada. Sempre que ens falta aigua la porten.

Vostè ha estat una persona relacionada amb els esports de Molins de Rei des de fa molt anys. De fet, abans de ser president del Molins de Rei CF ho va ser del Club Gimnàs Molins de Rei. Abans, a principis dels anys 90 o durant els anys 80, quan entraves a un camp de futbol el veies tot ple de publicitat. Ha perdut interès el futbol local? 

Sí. Ara, per molt que toquem portes, si la persona no té una vinculació amb el club no hi ha manera de trobar suport. Ni que siguin 300€ l’any. Tot i això, des del club ens hi estem esforçant en aquest tema. Anem subsistint de petites aportacions i les quotes dels nens, que des de que vam entrar, no les hem incrementat.

No han pujat les quotes mai? 

No. Potser un euro a l’any o alguna cosa similar. La situació és complicada i veus que les famílies ho passen malament i al cap i a la fi volem que tothom pugui jugar a futbol. Intentem cobrar el mínim, que són uns 33€ mensuals. A més, amb aquesta quota entra tota la roba per jugar. Em sembla que és el mínim que podem fer.

Quines són les sensacions que li deixa el primer equip en aquest inici de temporada?

Molt positives. S’ha mantingut el bloc de l’any passat i hem fet un parell d’incorporacions. Gairebé tots els jugadors són gent del poble. A més, fa especial il·lusió tenir a nanos com en Carles Capella o l’Àlex Agudo que van marxar d’aventura a l’Europa i ara tornen a estar aquí. Fa molta alegria recuperar a nois que han tingut una aventura a fora.

I el juvenil? Tinc entès que hi ha una lleva molt bona de jugadors… 

Aquest any només quatre jugadors van deixar de ser juvenils. Dos d’aquests nois entrenen amb el primer equip i cerquen la seva oportunitat. Però l’any vinent el 80% del nostre juvenil pujarà al primer equip. Són gent molt preparada i competent. I com que tindrem massa jugadors al primer equip és possible que fem un amateur B per no perdre a tots aquests jugadors.

El Molins de Rei CF és un club de referència a nivell comarcal pel seu futbol femení. Com s’ha arribat a aquest nivell?

El nostre futbol femení no es construeix d’un dia per l’altre. Això va començar ara fa uns 15 anys de la mà d’en Javi Baches. Al principi es van passar èpoques complicades per la manca de jugadores però ara tenim 7 equips.

Recomanacions personalitzades