El Poliesportiu Municipal pateix problemes al sostre des del 2005

Apareixen goteres cada vegada que plou durant moltes hores consecutives. L’any 2008 es va fer un pressupost de reparació per valor de 8.000€. L’alcalde i regidor d’esports, Xavi Paz, assumeix que “ara la reparació és massa cara” i busca solucions alternatives. 

L’aigua es filtra per dues parts del Poliesportiu Municipal // Jose Polo

El Poliesportiu Municipal de Molins de Rei pateix problemes estructurals a la seva teulada des de l’any 2005. Aquests defectes arquitectònics fan que, cada vegada que plou durant moltes hores seguides, s’ompli la capacitat de rebre aigua de la teulada filtrant-se líquid cap a les pistes i convertint-les en no aptes per a la pràctica de l’esport.

Aquestes goteres no apareixen quan cauen precipitacions amb una gran quantitat d’aigua, sinó quan plou durant un període de temps llarg. Això fa que no siguin habituals a la instal·lació que aplega a més esportistes de Molins de Rei.

Recentment aquests problemes van fer que el sènior femení d’handbol del Club Esportiu Molins de Rei disputés el seu primer partit de lliga al Poliesportiu de la Sínia, i no al Municipal, com estava previst. Això va alertar a l’Ajuntament de Molins de Rei, que va iniciar un estudi per veure l’abast del problema.

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, explica que el defecte estructural “va aparèixer per primera vegada l’any 2005”. Segons ha pogut saber aquesta redacció, l’any 2008 el passat govern tripartit format per ICV, ERC i CiU va elaborar un pressupost de reparació per valor de 8.000€. En aquell moment, quan la crisi només estava als seus inicis, la regidoria encapçalada per Victor Puntas (ERC) – ara, al Consell Comarcal del Baix Llobregat-, va decidir no dur a terme les reformes necessàries.

Paz explica que el cost de 8.000€ és “massa elevat” pel que l’Ajuntament de Molins de Rei es pot permetre en aquests moments. La regidoria d’Esports busca ara una solució alternativa al problema com, per exemple, que sigui la pròpia brigada municipal la que solucioni el defecte de la infraestructura i no haver de contractar a un tercer per fer les obres oportunes. Tot i això, de moment el problema no té una solució a curt termini.

Recomanacions personalitzades