Els simpatitzants de la CUP es decanten per presentar-se a les eleccions al Parlament

Una cinquantena de molinencs participen en una assemblea oberta de la CUP Molins de Rei per valorar si aquest partit polític s’hauria de presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i sorgir molts dubtes i incògnites, la majoria dels assistents aposten per presentar-se.

L'assemblea va reunir a una cinquantena de persones a la sala d'actes del poliesportiu municipal // David Guerrero

L’assemblea va reunir a una cinquantena de persones a la sala d’actes del poliesportiu municipal // David Guerrero

“Sí, però…”, aquesta seria la conclusió de l’assemblea oberta de la CUP que va debatre si el partit s’hauria de presentar a les eleccions al Parlament. La majoria dels més de 50 molinencs que van assistir a l’assemblea es van mostrar favorables a la participació del partit a les eleccions del proper 25 de novembre però al mateix temps van sorgir molts dubtes i molt diversos.

“El creixement de l’independentisme i la crisi econòmica i social ens presenten una conjuntura propícia per a la CUP”, va indicar el dinamitzador de l’assemblea. Gran part del debat es va centrar en aquests dos aspectes, però sobretot en el segon. Més enllà de la independència com a objectiu, l’assemblea va evidenciar que entre els votants de la CUP l’eix social és clau.

Els arguments i reflexions que van anar apareixent al llarg d’unes dues hores d’interessant debat van partir de la decisió de presentar-se o no a les eleccions però van acabar anant molt més enllà. Quin paper han de jugar els diputats de la CUP al Parlament? Quina estratègia s’ha de seguir a l’hora de posicionar-se com a partit? Com mantenir el poder de decisió de les assemblees? Quines seran les principals reivindicacions del partit? Com es confeccionarà el programa electoral? Aquestes són només cinc de les moltes preguntes que van reflectir-se entre els simpatitzants i militants del partit reunits a la sala d’actes del poliesportiu municipal.

Moltes de les preguntes, més que respostes, van trobar temors compartits i dubtes que anaven a parar a una sensació de que s’ha d’intentar aconseguir representació al Parlament i fer-ho d’una manera diferent a la política convencional. “Si arribem al Parlament, la reivindicació dels drets socials és el factor diferencial de la CUP davant l’independentisme dels altres”, va apuntar un dels assistents. La lluita contra l’atur juvenil, la defensa de l’educació pública i de qualitat, la preservació de l’Estat del benestar van ser idees que es van repetir al llarg de la nit.

La pregunta que els havia reunit allà -La CUP, al Parlament?- no es va votar per consensuar una decisió com a CUP Molins de Rei, sinó que simplement va servir per intercanviar opinions i el proper dissabte cada assistent podrà votar allò que cregui més convenient. Es va donar així un pas més en el debat que ara s’ha de resoldre a marxes forçades però que es porta coent a foc lent des de fa molt de temps.

Del món local a Molins de Rei

Assemblees com aquesta s’estan repetint durant els últims dies arreu de Catalunya. El procés de reflexió a nivell local va complementat amb assemblees similars celebrades a nivell comarcal. La gran decisió es prendrà el dissabte 13 d’octubre a Molins de Rei, en una assemblea extraordinària que aplegarà a més de 500 militants d’arreu de Catalunya al teatre del Foment Cultural i Artístic.

Molins de Rei es podria convertir en un municipi que acollís una decisió històrica de l’esquerra independentista. Si dels ànims que es respiraven a l’assemblea de Molins de Rei s’ha d’avançar alguna cosa, la majoria dels assistents tenien ganes de poder anar a votar el proper 25 de novembre i introduir una papereta amb la capçalera de la Candidatura d’Unitat Popular. Ara faltarà veure què opinen a la resta del territori.

 • Enric

  Metode assambleari ? Si la majoria dels militants diuen de presentar-se a les eleccions . Com que no es vota ? O be que aquestes "asamblees" son dirigides i si l'intenció dels militants es diferent del aparell…… Com sempre molt parlar de coses i a l'hora de la veritat RES

  • Enric Piera

   Abans d’afirmat segons quines coses cal tenir un coneixement més acurat dels fets. En resum:
   -Dissabte pel matí es van reunir tots els nuclis de la CUP del Baix Llobregat per treballar el programa electoral, debatre sobre les llistes i parlar sobre la presentació o no al Parlament. D’aquesta reunió es van treure unes conclussions per escrit.
   -Dissabte per la tarda es van reunir tots els nuclis de la CUP amb la resta d’organitzacions de la Esquerra Independentista del Baix Llobregat i moviments socials com el 15 M i d’altres. Es va debatre també sobre aquests temes i va quedar recollit per escrit.

   -Dilluns per la tarda es va realitzar una assemblea oberta ( com recull aquesta notícia ) on els simpatitzants o interessats van aportar les seves opinions sobre si la CUP s’havia de presentar o no a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, així com la manera de fer política dins el Parlament. D’aquestes conclussions també es va fer un recull per escrit que ha estat valorat per la permanent de la CUP de Molins de Rei. Com be recull l’article vam poder extreure diverses conclussions, com que majoritàriament la gent vol que la CUP es presenti al parlament però definint molt be la línia política.

   -Aquest dissabte al Foment tindrà lloc l’Assemblea Nacional de la CUP on els militants ( amb dret a vot ) decidiran democràticament, entre altres qüestions, presentar-se o no a les eleccions al Parlament de Catalunya.
   Aleshores…per què acuses de manca de democràcia aquest procés on hem fet 3 reunions prèvies, una oberta a la ciutadania, com no fa la majoria de partits. Per què dius que no es recull la voluntad majoritària de la gent quan va quedar clar que la majoria de la gent vol que la CUP es presenti i així ha quedat recollit a l’acta de la reunió. Quin obscur interés tens per desacreditar una procés impecable pel que fa a consultar la ciutadania sobre aquesta qüestió ? Espero haver-te ajudat a aclarir els teus dubtes, totalment mancats de fonament.
   Salut !!

 • Enric

  Tranquil Enric, com a ex-component d'ERC i ara de la CUP, com dieu en les publicacions que empastifen la Vila,el dilluns havia reunió per DECIDIR si la CUP Molins de Rei volia que CUP Nacional es presenti a les properes eleccions. Ara be, recordem que a les eleccions municipals es va vendre que el militants i/o simpatizants decidian no fer cap pacte i anar a l'oposició, ja veuren que pasa el dissabte

  • Enric Pierad

   Aquest dilluns es va realitzar una assemblea perque tothom expresses els seus punts de vista. Ni tan sols els membres de la CUP Molins van decidir el dia abans si presentar-se o no. Això es decideix aquest dissabte al Foment per part de tota la militància. Crec que és bo que tinguis la màxima informació per fonamentar be les teves opinions.

 • Enric Piera

  Defineix empastifar, si és possible. Potser esmpastifar és el que fa el Celtic o el EITWO a les cartelleres, una altre cosa és que allò que no t'agrada empastifa, però això és només al teu criteri. Pel que fa al que dius en cap cas la decissió de presentar-se o no es prenia a l'assemblea, ni a les reunions anteriors de la CUP Molins, perque serà aquest dissabte pel matí al Foment on tots els militants votaran, entre altres qüestions, presentar-nos o no al Parlament de Catalunya. Penso que és bo informar-te de com funcionen els procediments. Pel que fa a "es va vendre que els militants decidien no fer cap pacte i anar a la oposició…"…tampoc ets gaire objectiu perque usar el terme "vendre" és donar per fet manipulació o engany. Si aquesta és la teva opinió, o millor dit, si això és el que vols que pensi la gent perque no et cau be la CUP com a estratègia ja me la conec. Salut !!

  • joan pere

   Massa fina la pell del Sr Enric Riera , tots els partits a ls seves agrupacions fan reunions (simpatizants i militants) van a reunions comarcals (totes elles amb (recollides per escrit) i desprès es va a la Nacional. Alguns partits fins i tot fan primaries per escollir el seu candidat (ICV) Ara sembla que la CUP a descobert la "sopa d'all".
   Ara be dels resultats a la Vila a les municipals la CUP amb 1797 vots i acudeixen 50 persones el 2,78% ni millor ni pitjor que els altres partits, però la representativitat de tots el partits amb la ciutadania no es gaire bona. Salut !!

   • Teresa

    Queda claro que cuando sale una noticia de la CUP, se levanta polvareda por la decepción constante de sus votantes por su pasividad en los plenos y la falta de iniciativas municipales, Queda claro que votar a la CUP, fué un voto nulo.

    • Enric Piera

     Estaria molt preocupat si la Teresa dirigís la seva prosa contra la CUP, però donat que ho fa amb tots els partits polítics perque no creu en la política, ni en la democràcia, em sento més tranquil. Resulta que ell interpreta que els votants de la CUP a les passades eleccions municipals estan decebuts, que l’actitud als plens no és prou activa ( es nota que no ha llegit cap de les moltes mocions que hem presentat als plens ) o que no hi ha iniciatives municipals. Tereso: la CUP no governa perque el seu programa no pot ser aplicat per una qüestió de majories. Si la CUP tingués molta més força el seu programa s’aplicaria. A més, si vosté no comparteix el programa social de la CUP, per què es preocupa tant ?

     • Enric Piera

      Vostè no creu en la democràcia, ni en la política, el que el situa perillosament en un àmbit…totalitari ? El dia que la Teresa faci un comentari constructiu d'una formació política, o d'algun aspecte de la vida municipal em comprometo a fer-li una festa…"paraula d'stone"….

    • Sola Scriptura

     Totalment d'acord; només cal veure què fan a l'ajuntament com a oposició: res. Si realment volen fer un servei al país, més val que decideixin no presentar-se.

   • Enric Piera

    Joan Pere, he informat d'on es prendrà la decissió de presentar-se al Parlament o no. Aquest dissabte al Foment ( al voltant de 600 persones ) Dessitjo que la resta de partits reuneixin a les seves assembleas tanta gent com nosaltres, i també que es tractin els temes amb la mateixa profunditat que es van tractar aquest dilluns.Quan es fan assembleas perque es fan, quan no es fan, perque no es fan…fore bo aclarir-se. Seria una bona senyal. La manca d'implicació en la vida política afecta a tots els partits, per això lluïtem i en aquest camí estem. La gent que va anar va realitzar reflexions molt interessants que van quedar reflectides. On està el problema doncs ? Pell fina ? simplement aclarir quin és el procediment per prendre decisions, rés més. Salut !!

 • Pingback: La CUP ja debat a Molins de Rei si fa el pas a la política nacional | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP decideix a Molins de Rei presentar-se a les eleccions al Parlament | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Miquel Martínez: La CUP, des de viles i ciutats cap al Parlament de Catalunya | Viu Molins de Rei()