Els Bombers rescaten dos excursionistes ferits i perduts a Collserola

Els Bombers de la Generalitat han rescatat un home i una dona que s’havien perdut fent excursionisme per Collserola i es trobaven lesionats. Després de cinc hores de recerca van ser trobats i la dona va poder ser traslladada a l’hospital Moisès Broggi. 

Els camins de Collserola són molt freqüentats per excursionistes // David Guerrero

Els camins de Collserola són molt freqüentats per excursionistes // David Guerrero

Els dos excursionistes són un home de 40 anys i una dona de 45 que van sortir a peu des del nucli de La Floresta, a Sant Cugat del Vallès, seguint la serra en sentit sud-oest. Estaven caminant pel bosc, practicant senderisme, quan es van desorientar i la dona es va lesionar al turmell.

Els excursionistes van avisar al telèfon d’emergències quan passaven uns minuts de dos quarts de set de la tarda. Els Bombers van mobilitzar 12 dotacions, incloent membres del Grup d’Actuacions Especials.

La batuda es va iniciar prop de la carretera BV-1462, la carretera de Vallvidrera, i es va estendre progressivament a paratges del terme municipal de Molins de Rei. Després de cinc hores de recerca, els Bombers van localitzar a les dues persones passats dos quarts de dotze de la nit en una zona muntanyosa molt lluny d’on es creien inicialment que estaven.

Van ser localitzats prop de la masia de Can Portell, a l’alçada del punt quilomètric 5 de la carretera BV-1462 de Molins de Rei a Vallvidrera. Els Bombers els van trobar gràcies a la utilització de les coordenades GPS del telèfon d’un dels afectats, que va utilitzar un programa de missatgeria instantània per estar en contacte amb els cossos de seguretat.

La dona patia una fractura de turmell i va ser traslladada en llitera fins a l’ambulància que la va portar a l’hospital Moisès Broggi. L’home estava ferit lleu però va ser donat d’alta in situ.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Els Bombers rescaten dos excursionistes ferits i perduts a Collserola

 1. Pablo
  10/10/2012 at 23:23

  Curioso ver que esto ya se publicó en la Vanguardia y que no se la ha hecho ningun caso hasta que otro medio de molins lo ha publicado hoy. Contraprogramación?

  • viumolinsderei
   11/10/2012 at 0:26

   Pablo, los Bombers de la Generalitat han informado a todos los medios de comunicación a primera hora de la mañana a través de un comunicado. Desconocemos las fuentes que utilizan otros medios en el municipio pero Viu Molins de Rei no se basa ni en lo que ha publicado La Vanguardia (un teletipo de Europa Press) ni ningún otro medio local, si no en el comunicado de los Bomberos.

 2. Pablo
  11/10/2012 at 2:04

  Gracias por la aclaración

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *