Reduïda la velocitat màxima permesa a l’autopista a causa de la contaminació

Protecció Civil ha activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona. El tram entre el Papiol i la capital catalana, que inclou l’autopista al seu pas per Molins de Rei, veu minvada la seva velocitat màxima permesa a 90 km/h.  

Els panells segueixen funcionant durant la nit // Jordi Julià

Els panells ara marquen 90 km/h com a màxim  // Arxiu — Jordi Julià

L’arribada de pols sahariana concentrada en altes quantitats i unes condicions atmosfèriques que dificulten la seva dispersió han portat a Protecció Civil a activar el protocol per contaminació atmosfèrica a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El protocol activat pel Servei Català de Trànsit a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat redueix la velocitat de les entrades i sortides a Barcelona per les carreteres C-31 i C-32 i també en el trams de l’AP-7 i la B-23 entre el Papiol i la Diagonal. En aquest darrer cas, afecta al pas de l’autopista per Molins de Rei. Aquesta mesura ha entrat en marxa el dia 9 d’octubre al migdia.

La velocitat màxima passa, per tant, a ser temporalment de 90 km/h i s’especificarà als panells que controlen la velocitat variable en aquestes carreteres. La Generalitat farà un seguiment d’aquest episodi i aixecarà la mesura quan es redueixi la concentració de pols.

Durant aquest període d’alta contaminació s’aconsella especial precaució a les persones sensibles amb malalties respiratòries i també a la gent gran. D’altra banda, s’aconsella l’ús del transport públic per viatjar a Barcelona durant aquests dies.

Actualització 11/10/12: El protocol de prevenció davant l’episodi de contaminació ha estat desactivat a les 7 del matí després d’una millora de la situació meteorològica i de l’evolució de les dades de qualitat de l’aire.

Recomanacions personalitzades