Mentalment més forts

El sènior masculí de bàsquet del CE Molins de Rei supera 66 a 64 a l’Almeda. Els entrenats per Juan Couto tornen a guanyar en un matx amb un final molt ajustat demostrant la seva fortalesa mental. L’Almeda arribava invicte al Poliesportiu Municipal.  

Des de l’inici del partit l’Almeda va notar que la pista del Molins era de les complicades // Jose Polo

Diuen que quan un equip puja de categoria triga uns mesos en adaptar-se al nou ritme de competició. Els rivals, l’estil de joc i fins i tot els arbitratges solen ser diferents. Però el sènior masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei ha trencat aquest estereotip competint en cada partit com si fos un conjunt amb anys d’experiència a Primera Catalana i sent especialment efectiu en aquells finals que creen afició, els ajustats.

Arribava l’Almeda al Poliesportiu Municipal amb la condició d’invicte però, des del primer minut, els de Cornellà es van adonar que emportar-se la victòria de Molins de Rei seria un repte més que complicat. Els molinencs carregaven el seu joc sobre el punt dèbil del rival, el joc interior, i ajudats per una defensa molt intensa van aconseguir arribar al final del primer quart amb una diferència de 9 punts a favor (22-13).

Al segon període els visitants van entrar en el partit a copia de bones accions que aprofitaven el potencial dels seus llançadors. Penetraven amb qualitat per després obrir ràpidament trobant espais. El CE Molins de Rei mantenia la diferència amb una defensa dura que no deixava pensar als de Cornellà que, per sort dels locals, no estaven encertats des de la línia de tirs lliures.  A dos minuts de la mitja part una falta tècnica xiulada a l’entrenador del Molins, el gallec Juan Couto, feia que la distància dels locals es reduís. S’arribava a l’equador del matx amb un 33 a 27 a l’electrònic.

El CE Molins de Rei va fer un gran treball en el joc interior // Jose Polo

A la represa i com ja els hi va passar a Terrassa, el CE Molins de Rei va tornar a sortir a la pista amb una ensaïmada brutal. Manca d’intensitat en defensa i d’idees en atac. La diferència molinenca s’esfumava fins que l’Almeda es va posar per davant, 35-36, amb només tres minuts de període disputat. Llavors el capità, Miquel Sànchez, va fer dos triples consecutius fent reaccionar els seus companys. Amb una igualtat en el marcador que seguiria fins el final, l’enfrontament va entrar en una dinàmica espesa, poc fluida, amb les defenses superant als atacs.

Couto va guanyar el duel tàctic al final del partit // Jose Polo

A l’últim quart, Couto va treure la pissarra i els jugadors van efectuar bé la lliçó. La direcció dels molinencs va estar molt encertada amb minuts brillants dels seus dos bases, cadascú amb el seu estil, que van imposar el ritme adient al partit en cada moment. Els pivots lluitaven com feres i els alers es movien i, en defensa, tots mossegaven com si portessin dos dies sense menjar. Una vegada més, la defensa, va ser la clau de la victòria.

Es va arribar a l’últim minut de partit amb només un punt d’avantatge pels molinencs que, sense estar carregats de faltes, van ofegar a un equip visitant que no va arribar a fer un llançament en condicions. La qualitat individual de l’Almeda es va veure superada per un CE Molins de Rei que es va mostrar, en tot moment, més fort mentalment.

“Tots els partits seran així”

En declaracions a Viu Molins de Rei l’entrenador del CE Molins de Rei, Juan Couto, ha assumit amb naturalitat el final tant igualat de partit: “en aquesta categoria tots els partits seran així”, declara el gallec. “La clau ha estat en l’agressivitat defensiva del final”, diu Couto, qui avisa que “hi haurà toc d’atenció a l’equip” per la manera com han sortit del descans per segon partit consecutiu.

Viu Molins de Rei ha explicat el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades