Gegants amb barretina d’arreu de Catalunya es passegen per Molins de Rei

El bon temps de diumenge va permetre que la 27a Trobada de Gegants i Capgrossos es dugués a terme sense problemes, omplint els carrers de gent amb ganes de Festa Major. Enguany s’ha optat per fer una trobada temàtica, portant només a gegants amb barretina.

Els geganters van estar mirant al cel tot el dissabte i van veure com no parava de ploure. Ni els gegants vells al matí ni els nous a la tarda de Sant Miquel havien pogut passejar pels carrers de Molins de Rei, i de cara a diumenge els geganters ja tenien un pla B per si el mal temps impedia dur a terme la trobada de gegants. Finalment no va ser així, i un cel clar i un sol esplèndid els va acompanyar durant tot el matí de diumenge.

La trobada va acabar amb un esclat final de festa a la plaça de la Vila // Jordi Julià

La trobada va acabar amb un esclat final de festa a la plaça de la Vila // Jordi Julià

Aquest any, la vint-i-setena edició de la Trobada de Gegants i Capgrossos de Molins de Rei era una trobada de gegants temàtica en què tots els gegants masculins que hi participaven duien barretina. Aquestes servien de mostrari de tota la gamma de colors entre el vermell i el morat, amb alguna excepció, com una de color gris. I la varietat també existia en el tipus de barretina, que podia ser o bé plegada -com la del Miquel- o bé caiguda -com la del Bernat-. Tot i no ser un requisit per participar-hi, també va destacar la presència de banderes estelades lligades a molts dels gegants, ja fos a les barretines o als objectes que els caracteritzen.

El risc de pluja va alterar el lloc d’inici i en comptes de reunir-se a la plaça dels Països Catalans ho van fer a la plaça de la Llibertat, on la carpa els resguardaria del mal temps si era necessari. Amb el sol lluint com tothom desitjava i amb el dubte de la pluja ja esvaït des de bon matí, els gegants van fer fins i tot la plantada de gegants fora de la carpa, situant-se al llarg del passeig del Terraplè a l’alçada de la mateixa plaça de la Llibertat. Una mica més tard de l’hora d’inici prevista inicialment, els gegants van començar a desfilar pel passeig del Terraplè, passant pel carrer Doctor Barraquer, el carrer Rafael Casanova, la plaça de la Creu i el carrer Major. La cercavila va finalitzar a la plaça de la Vila, on es va fer un esclat final de festa amb globus enormes, confeti, serpentines i algun petard, fent que la plaça transmetés energia i optimisme per totes bandes.

Els gegants convidats venien d'arreu de Catalunya, tots amb barretina, i molts d'ells amb estelades // Jordi Julià

Els gegants convidats venien d’arreu de Catalunya; tots amb barretina, i molts d’ells amb estelades // Jordi Julià

Els gegants, gegantons i capgrossos de Molins de Rei van estar acompanyats d’un gran conjunt de gegants vinguts d’arreu de Catalunya. El convidat d’honor -que hauria hagut de sortir també el dia abans durant la passada dels gegants nous- va ser el gegant Carrasclet de Reus, que va estar acompanyat durant la trobada pels gegants de Mollet del Vallès, Navàs, Santa Coloma de Cervelló, Begues, la Palma de Cervelló, els gegants petits de Vilanova i la Geltrú, Sant Climent de Llobregat, Roses, Olesa de Bonesvalls, l’Ordal, Sant Bartomeu del Grau, Sant Llorenç de Morunys, el Serral de Tous, Vallfogona de Ripollès, Grup de Colònies de Montbrió del Camp, Guixers, Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, Terra Nostra de Poboleda, la Colla del Bisbalet d’Igualada i els gegants de Sant Andreu de Palomar. Tots ells van contribuir a un ambient totalment festiu per uns carrers ben plens i davant un públic que tenia ganes de sortir al carrer després d’un dissabte completament passat per aigua.

Recomanacions personalitzades