El meteoròleg Miquel Bernis és nomenat Miquel de l’any

La tradicional Festa dels Miquels d’enguany va estar aigualida per la pluja, però això no va impedir el nomenament del molinenc Miquel Bernis com a Miquel de l’any. La festa es va poder celebrar en un local del mateix carrer Sant Miquel.

Miquel Bernis (al centre, amb el bastó) en el moment de ser proclamat Miquel de l'Any // Jordi Romeu

Miquel Bernis (al centre, amb el bastó) en el moment de ser proclamat Miquel de l’Any // Jordi Romeu

Els Miquels de Molins de Rei han nomenat el jove Miquel Bernis “Miquel de l’any 2012”. Bernis, meteoròleg conegut per haver treballat a l’emissora RAC1 i al diari Ara, va ser homenatjat dins la Festa dels Miquels, en un any en què s’ha donat a conèixer també com a músic fent servir el seu àlter ego de “Senyor Cordills”.

El mateix any que es premiava a un meteoròleg, la Festa dels Miquels va ser molt menys lluïda que de costum per culpa de la intensa pluja que va caure durant tot el dia de Sant Miquel.

L’aiguat va impedir que se celebressin alguns dels actes més tradicionals d’aquest dia, com la cercavila dels gegants vells, mentre que va fer modificar altres actes. En el cas de la Festa dels Miquels, en comptes de celebrar-se al mig del carrer Sant Miquel, va haver de fer-se a un garatge del mateix carrer.

Totes les activitats que inclou la festa es van poder celebrar, exceptuant el reconeixement al Miquel més jove, que segons va explicar Miquel Pahissa a Viu Molins de Rei “amb la pluja que està caient no és bo fer sortir al carrer a una persona tant petita”. Un altre dels Miquels, Miquel Olivé, explicava com es farà: “El reconeixement d’enguany el farem l’any que ve amb caràcter retroactiu, i reconeixerem també al Miquel més jove del 2013”. A més del nomenament del Miquel de l’any, els Miquels també van oferir l’esmorzar i el vermut dels Miquels, tot i que la festa va ser molt menys lluïda del que és habitual per culpa de la pluja.

Recomanacions personalitzades