El Camell fa el seu corre-cuita més breu

La pluja marca la sortida del Camell per la Festa Major. Finalment, el corre-cuita es va reduir a fer una volta per la Plaça de la Vila. No es van registrar incidents d’importància tot i la perillositat que comportava el terra mullat i la pirotècnia amb la pluja.

Un bon grapat de molinencs van assistir al corre-cuita tot i el mal temps // Jordi Julià

No ha estat la Festa Major del Camell. Si durant la Nit d’Empalmada la bèstia de foc molinenca patia un petit trencament a la seva estructura, la pluja va ser la protagonista de la tarda de dissabte, quan el Camell feia el seu corre-cuita més popular. Mala sort.

En un acte de valentia, l’entitat va mantenir la intenció de sortir malgrat la pluja, força intensa durant alguns moments de la tarda. En un principi es va prometre un recorregut curt que aniria de la Plaça de la Vila fins la Plaça de la Creu passant pel carrer Rafael Casanovas per després tornar ràpidament a l’Ajuntament pel carrer Major.

Però l’organització del Camell va decidir a última hora que el corre-cuita es limités únicament a la plaça com a únic punt de l’espectacle davant l’aigua que queia. Una decisió prudent ja que empaitar a una gran quantitat de persones amb el terra mullat és perillós.

Tot i la pluja, el Camell va sortir per Festa Major // Jordi Julià

Bona resposta dels molinencs tot i algunes crítiques 

Malgrat la pluja, una gran quantitat de molinencs van acompanyar al Camell en el seu corre-cuita més breu, omplint la Plaça de Catalunya. Molts d’ells portaven els seus paraigües o impermeables per protegir-se de la pluja. La direcció del Camell va demanar a aquestes persones que es retiressin per la probabilitat d’inflamar-se d’aquests material. Va ser una actuació curta però intensa on els el Camell i els Diables eren conscients de les dificultats.

La decisió de sortir dissabte no ha estat ben rebuda per tothom. Durant la jornada de diumenge diversos molinencs han demanat al Camell a través de Facebook que sortís al vespre per fer un corre-cuita sense problemes. El més crítics argumentaven que en aquesta Festa Major els infants no han pogut gaudir de cap actuació ja que les Matines es fan en un horari intempestiu per a la canalla i el temps va impedir l’assistència dels més petits durant la jornada de dissabte.

 

 • joan güell

  El Camell, que paguem entre tots -no ho oblidem-, és independentista?

  • Ritxi

   La demagògia del "paguem entre tots" no val.
   Les entitats, totes, son plenes de gent amb ilusió que també paguen com tots i sense res a canvi ofereixen una festa major que sense gaire esforç de l'ajuntament, que "paguem entre tots" molts pobles del voltant la voldrien.
   Però no, el que molesta es l'esteladeta del Camell.
   Fa riure!

   • sheeva

    El que també és cert és que el Camell representa un poble, és un símbol, i jo no acabo de trobar bé que s'utilitzi per finalitats polítiques, ja sigui penjant-li una estelada o qualsevol altre cosa. Penso que hauria de ser un element neutral, ja que, com he dit, està representant un poble on hi viu gent de moltes ideologies.
    En el que estic d'acord és en que la gent que el treu ho fa amb la millor intenció i amb molta il·lusió, això de que s'ofereix una festa major que els del voltant voldrien… mmm.. suposo que et refereixes al Camell, perquè el que és la festa major en si…. jejeje va a ser que no!

 • sergi

  ara que ho dius si que l'he vist més independentista que mai…..el camell independentista, la vaca de cal david jugant a l'assassí de la pastanaga. Que serà el proper la vaca de cal bofill de la llet baixant amb tirolina fins el centre de la plaça ( que paguem entre tots ) a fer unes braves.

  tot és molt complicat, consell hem de celebrar.

 • Jordi García

  El camell el paguem els que comprem barrets, mocadors, samarretes, etc etc
  Subvencions cada cop menys. Aixó per una banda.
  Segon el 99% de l'entitat és independentista. L'altre 1% s'absté i és diu Xavi Paz, alcalde.
  Tercer, l'ajuntament, que paguem entre tots té 15 regidors que donen suport a l'independència, i només 1 en contra.
  I quart el Camell el 2010 ja portava una xapa de la Consulta Popular.

  Tinc altres motius, però suposo que amb aquest ja fas.
  Que el Camell s'hagi convertit en emblema de Molins i la gent el senti seu, és va demostrar dissabte tot i la pluja, no ha de fer oblidar, que amb els seus encerts i errors, és una entitat i no pertany a Molins com a municipi diguem-ne.
  Força Camell, Visca Molins de Rei, Visca la Festa Major.
  Visca Catalunya, Lliure!!!

 • Pingback: El Camell buida tots els cartutxos del foc amb un corre-cuita multitudinari | Viu Molins de Rei()