La pluja altera els actes de la Festa Major

La pluja que cau sobre Molins de Rei durant el dissabte de Sant Miquel provoca la suspensió i alteració de diversos actes de Festa Major. Les matines del Camell s’han pogut realitzar però la resta d’actes del dia de Sant Miquel es veuen modificats.

Els carrers han estat deserts el matí de Sant Miquel // Jordi Julià

Els carrers han estat deserts el matí de Sant Miquel // Jordi Julià

Les matines del Camell s’han vist alterades per un petit trencament de l’estructura de la bèstia de foc, però el temps ha respectat la seva sortida i no ha plogut. No ha passat el mateix amb la resta d’actes previstos pel dissabte, que tots ells s’han vist alterats o directament suspesos per la forta pluja que cau ininterrompudament durant tot el dia.

Un dels actes centrals de la Festa Major, el correcuita del Camell, previst per a les 20.30 hores, es preveu que es vegi alterat per la pluja. En cas de que segueixi plovent a l’hora de la sortida del Camell, la junta del Camell ha decidit que sortirà però ho farà en un recorregut més curt de l’habitual. El recorregut s’iniciarà a la plaça de Catalunya, seguirà pel carrer Rafael de Casanova, arribarà fins a la plaça de la Creu on girarà per recórrer el carrer Major i finalitzarà de nou a la plaça de Catalunya. Si la pluja s’atura en el moment de la sortida del Camell, la bèstia de foc farà el corre-cuita seguint el recorregut habitual.

Els Gegants no surten

La tradicional cercavila dels Gegants Vells que havia de portar al Miquel i la Montserrat a recórrer els carrers de Molins de Rei amb els seus 99 anys a l’esquena s’ha suspès per la pluja. Tot i això, els emblemàtics gegants de Molins de Rei han anat fins a l’església de Sant Miquel, on han ofert uns balls i s’hi han quedat exposats a l’espera de poder sortir demà al matí durant la trobada de gegants amb barretina.

D’altra banda, també s’ha suspès la passada dels gegants nous d’aquesta tarda, que havia d’aplegar a gegants i entremesos de Reus, l’Arboç, Barcelona i Sant Feliu de Llobregat juntament amb el Bernat, la Candelera i el Gall. En el cas que no hagués plogut, la Colla Gegantera de Molins de Rei ja havia previst fer una passada amb només les tres figures de Molins de Rei, però com que la pluja no ha parat de caure s’ha suspès tot l’acte. La segona oportunitat per veure’ls serà igual que amb el Miquel i la Montserrat demà al matí, durant la trobada de gegants amb barretina.

Activitats sota cobert

Pel que fa a les simultànies d’escacs, que durant tot el matí s’havien de jugar al passeig del Terraplè, s’han traslladat a la carpa de la plaça de la Llibertat per evitar la pluja. Allà mateix hi ha hagut el Camell durant tot el matí recollint els xumets dels molinencs més petits que comencen a fer-se grans.

Aquell mateix espai acollirà l’actuació infantil de Karibu tal i com estava previst. El que si que es modifica són les actuacions de la tarda folklòrica que s’havia de fer al parc Pont de la Cadena i que s’ha traslladat a l’escola Pont de la Cadena.

La ballada de sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat, prevista per a les 12.30h a la plaça de l’Església, s’ha traslladat al porxo del pati del col·legi Sant Miquel. A més a més, la Festa dels Miquels, que se celebra cada any al carrer de Sant Miquel, s’ha fet a un local situat al mateix carrer, i manté tots els actes exceptuant el nomenament del Miquel més jove, a qui se li farà el reconeixement l’any que ve.

Recomanacions personalitzades