Els Metal Defenders commemoren el seu desè aniversari amb una festa grossa

La plaça de la Llibertat va aplegar un gran nombre d’aficionats al heavy d’arreu del territori durant la nit de divendres per gaudir d’un cartell amb grups de ressò internacional.  La llegendària banda Hell va fer les delícies dels que van optar per aquests concerts per passar la nit.

Hell van ser els caps de cartell de l'aniversari dels Metal Defenders // Jordi Romeu

Hell van ser els caps de cartell de l’aniversari dels Metal Defenders // Jordi Romeu

Una de les nits marcades en l’agenda de la joventut molinenca, la Nit d’Empalmada que coincideix amb les Matines del Camell, va estar marcada per la commemoració del desè aniversari de l’associació Metaldefenders. Aquesta entitat i Etherealfest van aconseguir agrupar conjunts internacionals de música heavy sota la carpa alquilada en l’últim moment per l’Ajuntament de Molins de Rei a la plaça de la Llibertat, on més tard arribarien les actuacions dels grups locals de l’Empalmat. Des de MetalDefenders expliquen a Viu Molins de Rei que aquests concerts van ser “la cirereta del pastís d’una gran temporada dels MetalDefenders”, la del seu desè aniversari.

La festa va arrencar a quarts d’onze amb Sabbath Judas Sabbath, l’actual projecte de James Rivera, el que va ser cantant durant més de 30 anys del grup Helstar, arribat a Molins de Rei directament des de Houston. El grup va fer gaudir als assistents amb diferents versions de conjunts bàsics del heavy metal com Judas Priest i Black Sabbath.

L’ambient es va anar animant i posteriorment va ser el torn dels italians Spiritual Front, que van posar sobre l’escenari el seu neofolk amb el carismàtic Simone “Hellvis” al capdavant de la formació. Finalment, van aparèixer els esperats caps de cartell: el grup britànic Hell, banda llegendaria de la New Wave of British Heavy Metal, el moviment més important de heavy metal a nivell europeu i mundial i que als anys 80 va donar a grups com Judas Priest i Iron Maiden entre altres.L’actuació a Molins de Rei és la primera, i de moment única al calendari, que Hell ha fet a Espanya.

Altres opcions dilueixen als molinencs en diferents espais

La vetllada no es va convertir en el punt neuràlgic de trobada dels molinencs durant la nit, tot i que molts van decidir donar-li suport a les entitats – Atlètic Incresa, Molins de Rei CF, AEM Molins secció volei, CE Molins de Rei secció d’handbol, CAU i Arran – que van organitzar servei de bar per així aconseguir finançament econòmic. Els mateixos Metal Defenders també tenien la seva.

Així, la joventut va acabar divergint davant les diferents possibilitats de passar la nit més enllà dels concerts de la plaça de la Llibertat. Uns a la festa que organitzava l’Ateneu Mulei a la plaça de l’Esglèsia fins les 5 de la matinada, altres a un cercatasques que no apareixia al programa oficial de la Festa Major. La zona d’atraccions al polígon El Pla i els locals d’oci nocturn de la vila també van registrar una afluència important de públic.

Recomanacions personalitzades