El masculí de bàsquet pateix la primera derrota en una pista dels anys 80

El CE Molins de Rei perd 70 – 63 a la pista de l’Sferic Terrassa. Els molinencs planten cara en una pista complicada però pateixen la seva primera derrota en la temporada del seu retorn a Primera Catalana. 

L’equip no va donar males sensacions tot i la derrota // Jose Polo

Sota una intensa pluja d’una tarda de Sant Miquel arribava el sènior masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei després d’aconseguir dues victòries consecutives en els dos primers partits a Primera Catalana. L’entrada a la pista de l’Sferic de Terrassa, amagada, feia entreveure una tarda especial. Un cop dins del pavelló, com si d’una màquina dels temps es tractés, els jugadors molinencs es van traslladar als anys 80. El terra, antic, feia que la pilota no botés bé en una pista petita, on l’ambient està a sobre dels jugadors. Només faltava música de Michael Jackson per megafonia. Abans de començar el partit estava clar que el matx no seria fàcil. Segur que Álvaro Burgos, el nou jugador del CE Molins de Rei, pensava que era un lloc curiós per a debutar.

Però la nostàlgia es va acabar amb el xiulet de la col·legiada.  El partit va començar amb els jugadors locals aprofitant les condicions de la seva pista. Des de l’inici l’Sferic de Terrassa va imposar un ritme de partit alt, amb una defensa a tota la pista, que pressionava molt al CE Molins de Rei. Jugades estudiades amb poc marge per a la imaginació. Tot el contrari al bàsquet dels anys 80. Fruit d’aquesta pressió els entrenats per Juan Couto van tenir imprecisions en l’atac estàtic i els egarencs van aconseguir agafar una certa diferència al acabar el primer quart 21 a 14.

Els locals van combinar el coneixement del terreny amb la qualitat individual per aconseguir la victòria // Jose Polo

l’Sferic de Terrassa va aconseguir la victòria de la mà de dos jugadors amb experiència en categories superiors.

Però l’Sferic de Terrassa no només va guanyar per la seva pista. Dos dels seus jugadors van agafar la batuta del partit ben d’hora per no deixar-la escapa mai. D’una banda el base Sergio Guardia (12 punts), jugador amb experiència a lliga EBA i ex del Barça en categories inferiors, comandava el joc del seu equip amb una gran direcció. I d’altra banda el pivot Ángel Valdez (18 punts), ex-Hospitalet de lliga EBA, imposava les normes sota cistella amb un joc potent i elegant. El CE Molins de Rei va anar guanyant confiança i gràcies a una defensa més aplicada va arribar a la mitja part amb un 36-31.

L’inici del tercer quart va ser decepcionant. Els molinencs van fallar en un seguit de jugades on podien haver fet cistella fàcil i els egarencs ho van aprofitar per fer-se els amos i dominadors del matx gràcies al seu físic en defensa i les seves individualitats en atac. 9 punts de diferència marcava l’electrònic al final del tercer temps.

A quart període la defensa en zona que Juan Couto va provar durant molts moments del partit va començar a fer efectes. En atac, un excels Rubén Calvo (14 punts) trobava els forats a la defensa local i l’equip, que sempre té aquell caràcter competitiu fins a l’últim minut, va anar reduint la diferència fins a quedar-se a només dos punts a manca de menys de tres minuts. Al final, un parell de pèrdues de pilota i la veterania de l’Sferic de Terrassa, que va tenir la calma suficient en els moments més complicats, van decantar la balança per un 70 a 63 final.

D’aquesta manera el CE Molins de Rei va patir la primera derrota a Primera Catalana aquesta temporada. L’equip va deixar sensacions positives tot i l’entrebanc però va topar amb la realitat de la categoria. S’espera una temporada complicada. Tot dins de la normalitat de pujar de categoria. 

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades