Diables i bèsties inunden d’espurnes la Festa Major

Malgrat la previsió de pluja, l’Entxuscat, el Cuc i els diables de l’Agrupa van sortir divendres pels carrers de Molins de Rei durant una hora de correfoc. Els acompanyaven els diables de Castellar del Vallès, Sant Just Desvern, Sant Boi de Llobregat, Sant Andreu de Palomar i la Sagrera.

El Drac Rifenyo, la bèstia de la colla de diables de Sant Just Desvern // Elisenda Colell

El Drac Rifenyo, la bèstia de la colla de diables de Sant Just Desvern // Elisenda Colell

Era fosc i la plaça de la vila, plena. Tot i que s’anticipava temporal de pluja, els ànims no van decaure per viure, un any més, el tradicional Correfoc de Diables i Bèsties que va tenir lloc el divendres 28 de setembre a les nou del vespre. Més tard del previst, les criatures del foc van anar fent-se camí entre la multitud per fer vibrar als molinencs i molinenques, omplint els carrers de rauxa, foc i gresca.

Les tres colles locals -l’Entxuscat, el Cuc de Molins de Rei i els Diables de l’Agrupa- acompanyats de feres i diables d’arreu de Catalunya van recórrer el carrer Rafael Casanova i el carrer Major, fins tornar a la plaça de la Vila. Hi van participar bèsties com el Drac Rifenyo de Sant Just Desvern, el gos de tres caps anomenat Ca Cerber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar i el Sagrosaure de la Sagrera de Barcelona. També hi eren els diables del barri de Casablanca de Sant Boi de Llobregat i els de Castellar del Vallès. Tots ells van col·laborar amb les colles molinenques per fer gaudir als ciutadans de la vila de la Festa Major.

El foc i els petards ballaven al ritme de la festa que marcaven els grups de timbals de les diferents colles. Enguany, el Cuc ha comptat amb un grup de timbalers propi. L’alt nombre d’assistents va fer que el correfoc s’allargués. A l’acabar, la plaça de la Vila va tornar a ser l’espai on totes les colles van fer un esclat conjunt.

Recomanacions personalitzades