L’atur continua creixent i arriba a una xifra rècord durant el mes d’agost

La taxa d’atur continua disparada i ja arriba al 14,7% segons les dades del mes d’agost. Ja són 1.936 els molinencs que es troben sense feina, marcant un nou sostre en l’actual crisi econòmica i convertint-se en la segona xifra més alta de tota la història d’aturats a Molins de Rei.

Els mesos d’estiu han estat especialment negres per a l’ocupació a Molins de Rei. Si al maig es superava la barrera del 14% d’atur, al juliol va arribar al 14,3% i a l’agost s’ha disparat fins el 14,7%. La xifra de desocupats creix sense aturador i ja arriba als 1.936 molinencs sense feina, 53 més que el mes anterior i 109 per sobre dels que hi havia fa dos mesos.

Aquests 1.936 aturats signifiquen la xifra d’aturats més alta de l’actual crisi econòmica i la segona xifra més alta que recull l’Institut d’Estadística de Catalunya a Molins de Rei. La crisi post-olímpica va deixar molts menys aturats dels que hi ha ara i s’ha de remuntar fins 1984 per trobar una xifra que supera l’actual ja que es va arribar als 2.188 aturats.

Gràfica d’elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

Si durant l’actual crisi Molins de Rei sempre s’havia mantingut considerablement per sota de la mitjana d’atur catalana, la destrucció de llocs de treball dels últims mesos està apropant l’estadística local a la global. Si Molins de Rei té un 14,7% d’atur, a Catalunya hi ha un 15,6%.

Creixement entre els homes de mitjana edat

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’increment de l’atur durant el mes d’agost s’ha notat especialment entre els homes, que arriben a un percentatge del 13,2%, amb 927 aturats, molt per sobre dels 876 del mes de juliol (12,5%). Pel que fa a les dones, la xifra es manté estable però continua per sobre de la xifra psicològica de les 1.000 aturades. Concretament són 1.009 molinenques a l’atur (16,4%), tant sols dues més que el mes anterior.

En quant a grups d’edat, aquest increment del mes d’agost s’ha notat sobretot en el grup dels treballadors d’entre 25 i 44 anys. Tot i això, els principals afectats continuen sent els majors de 44 anys, amb un percentatge d’atur del 18,8%, amb 829 molinencs a l’atur, una xifra que creix respecte el mes anterior, quan eren 813 molinencs (18,5%). En canvi, els menors de 25 anys, l’altra gran segment afectat per la crisi, registra per quart mes consecutiu una lleugera tendència de millora i baixa fins a l’11,4%, dues dècimes per sota del mes anterior, amb 112 aturats.

Per sectors econòmics, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur puja en tots els sectors i només baixa entre aquelles persones que cercaven una primera feina. Per activitats, l’augment es dóna sobretot a activitats relacionades amb l’ocupació (inclou ETT), comerç a l’engròs, educació i serveis de menjar i begudes.

Recomanacions personalitzades