Els 10 anys dels Matossers en una exposició

Una exposició resumeix els 10 primers anys de vida de la colla castellera de Molins de Rei, els Matossers. S’hi poden veure tot tipus de curiositats i detalls que expliquen l’èxit d’aquesta iniciativa. La mostra estarà oberta fins el 28 d’octubre a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller. 

Un gran mural de fotografies il·lustra la gran quantitat de persones que han format part dels Matossers // Jose Polo

Ara fa 10 anys un grup de persones van emprendre una iniciativa que feia de Molins de Rei una vila més cohesionada, més atrevida i més catalana. Eren els Matossers, la primera colla castellera de la història molinenca. Ara, 10 anys després, una exposició resumeix la seva trajectòria a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller.

Només entrar es pot veure un gran mural de fotografies de moltes de les persones que han format part dels Matossers acompanyat de diversos objectes pel record, com timbals i mocadors antics. Una de les sales està dedicada a les camises de les colles castelleres que han fet actuacions amb els Matossers. La sala més àmplia està plena de cartells commemoratius de les diferents diades castelleres amb participació molinenca, a més de petites reproduccions de castells i altres objectes de la temàtica curiosos de veure.

Fent un cop d’ull es poden copsar les emocions que aquest grup de persones han sentit durant aquests anys d’esforç col·lectiu. Però, a més a més, un vídeo de 13 minuts de durada que també es pot veure a l’exposició fa un recull dels primers 10 anys d’història amb la veu dels propis protagonistes. Tot serveix per apropar-se a la feina d’aquest grup de molinencs que, oblidant les diferències entre ells, tenen la capacitat de treballar junts per un objectiu comú fent pinya.

A l’exposició es poden veure tot tipus d’objectes relacionats amb la cultura castellera // Jose Polo

“Volem enviar el missatge de fer pinya” 

L’exposició es va inaugurar el passat 25 de setembre en el marc de la Festa Major 2012. Durant els parlaments el president de la colla, David Fernàndez, va explicar que la mostra “no és complexa” però que “servirà per explicar el que vam ser i el que volem ser, fent pinya amb els molinencs i molinenques”, va dir Fernàndez en un discurs curt i clar.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, va agrair als Matossers el treball fet per a Molins de Rei. “Els Matossers són un exemple de cohesió social i col·laboració amb la resta d’entitats”, va assegurar. Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, els va encoratjar a gaudir “d’un marc tant idoni com la Federació Obrera” on ara la colla té el seu espai. L’alcalde també els va proposar un repte per al proper any: “som colla de set, ara el repte és ser colla de vuit, segur que ho aconseguireu”, els va encoratjar Paz davant uns Matossers que de ben segur que, com a mínim, ho intentaran.

 

Recomanacions personalitzades