Èxit de participació a la Cursa de Sant Miquel

L’edició d’enguany aplega a 353 atletes més que l’edició del 2011. La modalitat de cursa popular, amb un gran creixement, arrossega la participació mentre que la cursa de 10 quilòmetres i la mini decreixen. Alguns problemes organitzatius fan que la jornada no sigui perfecta. 

La cursa va passar per molts dels barris de Molins de Rei // Associació Esportiva Molins de Rei

La cursa va passar per molts dels barris de Molins de Rei // Associació Esportiva Molins de Rei

Molins de Rei és una vila esportiva. Ho demostren la gran quantitat d’esports que es poden practicar i el creixement de persones, joves i grans, que els practiquen any rere any. Una prova més d’aquest fet és l’èxit de participació de la 34ena edició de la Cursa de Sant Miquel, disputada diumenge 23 de setembre, que ha aplegat a 1.919 atletes, 353 més que en l’edició anterior.

Una de les causes d’aquest augment de participació és la decisió de la regidoria d’Esports, dirigida per l’alcalde, Xavi Paz (PSC), d’avançar l’esdeveniment una setmana situant-la un cap de setmana abans del que era habitual. D’aquesta manera la cursa no coincideix amb els dies amb més activitat de la Festa Major i, per tant, moltes de les persones que participen en entitats o actes organitzats poden córrer també la cursa.

Però aquest èxit de participació té matisos. Mentre que la cursa popular ha experimentat un gran creixement – de 734 corredors el 2011 a 1.200 el 2012-, tant la cursa de 10 quilòmetres com la cursa mini, adreçada als més petits de la casa, han minvat en participació. Per primera vegada s’havia de pagar per fer la cursa de 10 kilòmetres i això explica la disminució en la participació d’aquesta modalitat. En total van participar 279 atletes en els 10km. Els motius que han fet perdre participants a la cursa mini semblen no tenir una explicació tant clara. És probable que molts participants en edicions anteriors hagin passat a formar part de la cursa popular, ja sigui sols o acompanyats dels seus pares.

Retard de la cursa de 10 kilòmetres i problemes amb les classificacions 

La gran participació i la satisfacció generalitzada que van generar els recorreguts feien pensar que tot sortiria perfecte però alguns problemes organitzatius van fer que no ho fos. La cursa de 10 kilòmetres, amb un preu de 12 euros amb el xip no inclòs, va començar passades les 9:40 del matí, quan el seu inici estava previst a les 9:30. El motiu va ser que el cotxe encarregat de fer el reconeixement del recorregut amb la Guàrdia Urbana es va endarrerir fent la volta protocol·lària. Els participants en aquesta cursa que havien fet els seus exercicis d’escalfament prèviament van veure com la seva preparació es trencava completament.

D’altra banda, els xips que marcaven els temps dels participats van donar alguns problemes. Alguns dels participants no es van posar els aparells a la zona indicada, al peu, i això va provocar errors a les classificacions ja que les catifes d’arribada i de sortida no l’identificaven i, per tant, no es podia calcular el temps del participants.

Alguns dels lectors de Viu Molins de Rei han fet arribar a aquesta redacció a través de Twitter una altra errada: les classificacions de les diferents curses que es van imprimir i es van penjar a la mateixa Plaça de la Llibertat eren incorrectes i poc clares.

 

Des de l’Ajuntament ja s’ha anunciat que “s’ha pres bona nota dels errors que es van produir a l’hora d’establir les classificacions finals i es prendran les mesures adients respecte l’empresa de cronometratge”. Fonts municipals apunten que possiblement l’any vinent es busqui una altra empresa per evitar els mateixos problemes i tractar de consolidar el model de cursa estrenat enguany.

Un molinenc guanya la cursa popular

Enric Roig del club S.A. Corbera fou el guanyador de la cursa de 10Km, amb un temps de 34:52 minuts. En categoria femenina va guanyar l’atleta Sílvia Amodio amb un temps de 42:11 minuts. El guanyador del trofeu Robert Torres Prunera fou l’Enric Rodríguez.

Pel que fa a la Cursa Popular de 3 quilòmetres , el guanyador fou l’atleta Roger Pascual del club AEM amb un temps de 10:30 minuts. L’atleta Marta Castillejo, també del club AEM, fou la primera dona amb un temps de 13:17 minuts. Pel que fa a la cursa mini, els guanyadors van ser l’Adrià Alsina i la Judith Garnica.

 

Recomanacions personalitzades

  12 comments for “Èxit de participació a la Cursa de Sant Miquel

 1. JM De Cal Seviu via Facebook
  25/09/2012 at 20:33

  Em sap greu però massa cara la de 10km… A més, no es podia utilitzar el championchip!

 2. Joan Güell
  25/09/2012 at 22:04

  En comptes de morir-nos a les 9.40 h ens morirem a les 9.30 h! Això de ser humà té aquestes coses, que de vegades fallem, amb A. Si ho fessim més sovint amb O, segurament aniríem més relaxats. No disculpo res, segur que tot és millorable, però us asseguro que la gent d'Esports de l'Ajuntament són un equip formidable i magnífic, que treballa de valent i que, ai las, de vegades fallen. Tenen un únic problema: són humans! Petonets!

  • Georgina
   29/09/2012 at 9:48

   Estic totalment d'acord amb tu.

   Salut i paciència,

   Georgina Obiols

 3. 26/09/2012 at 6:27

  Cert és que els corredors habituals, tots tenim ChampionChip,,,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *