El foc torna a la vila de la mà de la Colla Infantil de Diables

Després del seu debut fa quatre mesos, infants i famílies tornaven a omplir els carrers per seguir el cercavila de la colla de foc més menuda de Molins de Rei. Els acompanyaven la colla infantil de diables del Prat de Llobregat i de Sant Esteve Sesrovires.

L’actuació no va tenir cap incident tot i la joventut dels participants // Elisenda Colell

El sarau, les espurnes i els timbals ja s’ha estrenat en la Festa Major 2012. Aquest cop, però, ha estat per part dels més menuts del poble, la Colla Intantil de Diables de Molins de Rei. La imatge insòlita d’infants des de 7 a 12 anys amb forques entre mans ha instat a més d’un centenar de famílies a acompanyar-los durant el recorregut aquest dissabte 22 de setembre. Molts hi eren per veure aquell amic que hi participa. Altres, perquè veuen als grans participant amb les colles de bèsties de foc de Molins de Rei i ara poden participar amb correfocs del seu format. Així doncs, una munió de pares acompanyava als petits de la casa per viure el seu correfoc, carrets inclosos.

Els joves diables han assolit la formació necessària durant un any per poder superar el repte de participar a la Festa Major d’enguany. Les expectatives han estat superades veient la il·lusió i l’entusiasme amb que els infants vivien el ball entre espurnes. Ho han fet, però, sumant esforços d’altres colles de diables infantils de la comarca amb més recorregut: les del Prat de Llobregat i la de Sant Esteve Sesrovires.

Durant una hora, els novells diables han portat el sarau des de la Plaça de Catalunya fins a la Plaça del mercat passant pel carrer Rafael de Casanovas i el carrer Major. És remarcable l’àmpli suport i participació que ha rebut l’acte per part dels infants, pares i mares de Molins de Rei. Mentre els més agosarats eren entre petards i diables, altres han acompanyat els timbalers. Infants d’entre 4 i 9 anys marcaven el ritme de la vetllada amb els seus tambors i timbals. Tot i la seva inexperiència han estat a l’alçada i han demostrat, també, la feina apresa durant aquest any.

El punt i final ha estat a la Plaça del Mercat, on s’ha pogut veure un castell de focs desprès de la posada en escena de totes tres colles.

Recomanacions personalitzades