Totes les activitats de la Festa Major 2012 en un mapa interactiu

Viu Molins de Rei habilita un mapa interactiu on se situen totes les activitats de la Festa Major 2012. L’eina es pot consultar des d’ordinadors, telèfons mòbils intel·ligents i tauletes. El sistema ha estat desenvolupat pel molinenc Aleix Anducas. 

Per primera vegada a Molins de Rei totes les activitats de la Festa Major han estat situades en un mapa interactiu on s’inclou la informació dels diferents actes. L’aplicació ha estat desenvolupada pel molinenc Aleix Anducas amb el suport d’aquest diari i es pot consultar des d’ordinadors, telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) i tauletes electròniques. Només cal entrar a Viu Molins de Rei, buscar el mapa a la barra lateral dreta, i fer clic a l’opció “Mostra Festa Major 2012 – Molins de Rei en un mapa més gran”. D’aquesta manera automàticament el mapa 2.0 s’obrirà al vostre ordinador, al vostre telèfon o a la vostra tauleta.

Els sistema fa servir la tecnologia Google Maps i, per tant, és oberta a tothom i totalment gratuïta. El seu ús és més que senzill, només necessiteu navegar pel propi mapa i fer clic als punts d’informació per tal d’aconseguir el llistat d’actes que es faran durant la Festa Major en un punt concret.


Mostra Festa Major 2012 – Molins de Rei en un mapa més gran

La iniciativa ha tingut el suport de tres negocis molinencs: el bar restaurant The Queen Lara, el bar musical Cal Dit i l’empresa de serveis audiovisuals Sonitrons. Aleix Anducas explica que el motiu que l’ha portat a emprendre aquesta iniciativa ha estat la voluntat d’ “innovar utilitzant les eines 2.0 per oferir un servei que sigui útil a la gent”. El mapa es podrà consultar durant els dies de Festa Major a Viu Molins de Rei.

La Festa Major a la Xarxa 

Aquesta iniciativa apropa una mica més la Festa Major de Molins de Rei a les noves tecnologies. Enguany, tal i com es va fer l’any passat, Viu Molins de Rei oferirà els comentaris dels molinencs a Twitter utitilitzant el hashtag #fmmolins L’any passat 87 usuaris diferents van utilitzar 322 vegades aquest sistema per mostrar el seu punt de vista sobre la gran festa de la vila.

Podeu afegir un giny al mòbil per conèixer els actes que tenen lloc en tot moment. El giny informa dels actes que estan tenint lloc
(en gris) i dels futurs

El programa complet, al mòbil

L’agenda d’activitats que us ofereix Viu Molins de Rei durant tot l’any, a la barra lateral dreta del diari, també incorpora totes les activitats incloses al programa de la Festa Major de Sant Miquel. En aquest cas les activitats s’organitzen per dia i hora, i incorporen també la ubicació amb enllaç directe al servei de mapes de Google.

El punt fort d’aquest servei és que està integrat al servei Google Calendar, permetent que els usuaris que disposin d’un compte amb qualsevol servei de Google puguin afegir-se l’agenda d’actes al seu propi calendari, consultable tant des de la web com des de telèfons intel·ligents i tauletes. El sistema permet configurar recordatoris per als actes en què estigueu interessats, i és el sistema d’agenda nadiu per als telèfons amb sistema Android, que també permet incorporar ginys (“widgets“) a la pantalla d’inici amb totes les activitats. D’aquesta manera podreu consultar des de qualsevol lloc tots els actes que s’estan celebrant a la vila en aquell moment, per no perdre-us cap dels actes de la Festa Major de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades