Els autobusos interurbans no faran vaga aquest dilluns

El dilluns 17 de setembre s’han convocat vagues a Renfe i TMB, gestora de metro i autobusos de Barcelona ciutat. Durant la major part del dia l’estació de Rodalies de Molins de Rei tindrà només 1 tren per hora. Operadors com Soler i Sauret o Autocorb no faran vaga, tampoc el MolinsBus.

Estació de tren de Molins de Rei // Jordi Julià

Estació de tren de Molins de Rei // Jordi Julià

El dilluns 17 de setembre coincidiran per primer cop vagues de gairebé tots els mitjans de transport públic: tren, metro i autobús. No obstant, només es veuran afectats els trens operats per Renfe, els autobusos de TMB (que circulen per Barcelona ciutat i algunes poblacions de l’àrea metropolitana), i el metro. Per tant, cap dels autobusos que circulen per Molins de Rei es veuran afectats per la vaga, tal com han confirmat tant Soler i Sauret com Autocorb. Les protestes són per motius diferents: a Renfe contra la divisió de la companyia en dos, i a TMB contra les retallades salarials.

En el cas de Soler i Sauret serà una alternativa a Rodalies per anar a Barcelona, que sí que es veurà afectada per la vaga. A Molins de Rei hi haurà només un tren per hora i sentit la major part del dia, igual que a la convocatòria que hi va haver a l’agost. Tant llavors com ara, la Generalitat va fixar uns serveis mínims del 33% durant tot el dia, exceptuant les hores punta (de 6 a 9 i de 17 a 20:30), amb serveis mínims del 66%. El fet que hi hagi un tren per hora dels sis que hi ha habitualment suposa que hi hagi un 16% de circulacions, incomplint les pròpies directrius de la Generalitat per garantir la mobilitat. En hores punta els horaris publicats per Rodalies de Catalunya també fixen menys del 66% de circulacions que tocarien. Com que la vaga comença a la mitjanit del dia 16, també se suprimirà l’últim tren procedent de Barcelona, amb destinació Martorell.

Recomanacions personalitzades