Les bèsties de foc del Baix Llobregat es reuneixen a Molins de Rei

Una exposició recull la història de les bèsties de foc de la comarca a l’Aula de cultura Caixa Penedès entre el 14 i el 27 de setembre. El Cuc i l’Entxuscat formen part de la mostra mentre que el Camell és absent. Les escoles molinenques visitaran la mostra. 

L’Aula de cultura estava plena com en poques inauguracions // Jose Polo

El foc i les seves bèsties són una de les senyals identitàries de la cultura catalana, també al Baix Llobregat. Un exposició realitzada per la Federació de bestiari de foc del Baix Llobregat recull la història de tota les besties de la comarca. Segons el president de l’entitat, José Manuel Rodríguez, la mostra és “un intent de fer que la gent conegui les bèsties del seu voltant”. 

La bèstia més emblemàtica de Molins de Rei, el Camell, no està representada ja que no forma part d’aquesta organització. El president del Camell, Albert Segura, si que estava present durant la inauguració com a mostra de suport a l’¡ iniciativa. Les altres dues bèsties de la vila, el Cuc i l’Entxuscat, si que són presents a la mostra.

L’exposició, que es pot visitar fins el dijous 27 de setembre, comença amb un mapa de la comarca on es situen totes les bèsties de foc que formen part de la Federació. Un cop a l’interior es poden veure algunes reproduccions a petita escala de les bèsties i cartells on s’explica la història de cadascuna d’elles.

Segons el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Joan Ramon Casals, “la cultura del foc forma part de l’identitat catalana i, especialment, de l’identitat molinenca” per la gran tradició que tenen aquests tipus d’espectacles a la vila.L’alcalde, Xavi Paz, considera que exposicions com aquesta “donen a conèixer més l’identitat pròpia del Baix Llobregat”.  Durant la inauguració de l’exposició, Paz va felicitar també al Cuc i a l’Entxuscat per “no estar en crisi i seguir creixent en uns temps complicats com els actuals”.

El Cuc presenta en societat el seu grup de percussió 

Abans de l’acte d’inauguració l’entitat que ha aconseguit portar l’exposició a Molins de Rei, el Cuc, va fer una petita demostració musical a partir del seu nou grup de percussió. Segons el seu vicepresident, Fernando Garnica, l’entitat “té una bona salut” i valora “la col·laboració amb altres entitats com l’esplai MIB”. Gràcies a aquesta col·laboració, el CUC ha pogut establir enguany el seu propi grup de percussió.

Tot i que creu que “és lògic que es parli del Camell ja que és molt atractiu”, Garnica reclama “que també es parli del Cuc i l’Entxuscat ja que son dues entitats que també fan feina a Molins de Rei”. Durant tota la setmana les escoles de la vila visitaran l’exposició i, per tant, els nens i nenes s’adonaran que hi han tres bèsties de foc a la vila.

Recomanacions personalitzades