L’atur es va disparar al juliol i supera de nou el 14%

La taxa d’atur va créixer de manera significativa a Molins de Rei durant el mes de juliol, arribant al 14,3% d’atur. 1.883 molinencs es trobaven sense feina a finals de juliol, la xifra més alta de l’actual crisi econòmica. Els majors de 44 anys són el col·lectiu més afectat.

El passat mes de maig va ser la primera vegada que es superava la barrera del 14% d’atur a Molins de Rei durant l’actual crisi econòmica. Al juny va baixar lleugerament, però juliol va ser un mes especialment dramàtic en la destrucció de llocs de treball. Ja són 1.883 molinencs desocupats, 56 més que el mes anterior, una xifra d’atur rècord a l’estadística local.

L’increment del mes de juliol encara és més sagnant si es compara amb la situació de fa tot just un any, quan l’atur es trobava al 12,9%, amb 212 aturats menys que actualment. Amb el 14,3% del mes de juliol, la taxa d’atur a Molins de Rei cada cop s’apropa més a la mitjana catalana (15,4%) mentre que durant tots aquests anys de crisi sempre s’ha situat considerablement per sota. De fet, mentre a la vila es registrava aquest increment, l’atur a Catalunya baixa tímidament.

Majors de 44 anys, els principals afectats

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’augment de l’atur s’ha notat tant en homes com en dones, però en el cas d’aquestes supera una altra xifra psicològica: ja són més de 1.000 dones les que es troben a l’atur, concretament 1.007, amb una taxa d’atur d’un 16,3%. Els homes es situen en el 12,5%, amb 876 molinencs desocupats enfront els 840 (12%) del mes de juny.

En quant a grups d’edat, el principal augment de l’atur es registra entre els majors de 44 anys, arribant al 18,5%, amb 813 molinencs majors d’aquesta edat inscrits a les llistes del Servei d’Ocupació. La majoria de nous aturats aquest mes de juliol són d’aquest segment d’edat i suposa un increment ressenyable respecte el 17,6% (775 aturats) del mes anterior. En canvi, els menors de 25 anys, l’altra gran segment afectat per la crisi registra una lleugera millora aquest mes i baixa a l’11,6%, dues dècimes per sota del mes anterior, amb 114 aturats, seguint una tendència de recuperació marcada durant els dos últims mesos.

Per sectors econòmics, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur baixa en gairebé tots els sectors a excepció d’administració pública i educació, comerç, restauració i hoteleria i serveis a la producció, que augmenten.

Recomanacions personalitzades