La comunitat educativa fa soroll el primer dia de curs

El curs escolar comença a Molins de Rei amb una protesta davant l’Ajuntament que ha aplegat a mestres, pares, mares i alumnes de les escoles i instituts públics. Unes 250 persones participen a una cassolada contra les retallades en educació.

La comunitat educativa està en peu de guerra i ho ha volgut demostrar des del primer dia. El dimecres 12 de setembre, un cop finalitzades les classes de primària i secundària, a les cinc de la tarda, unes 250 persones es van reunir davant l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a les retallades en educació. El curs 2012-13 ha començat amb més alumnes i menys mestres, les substitucions triguen en cobrir-se i la situació dels interins és pitjor que mai. Els professors són afectats directes, els alumnes ho pateixen i molts pares són conscients.

Pancartes en defensa de l’educació pública i estris per fer soroll van ser portats pels alumnes // Ràdio Molins de Rei

La protesta va consistir en una sorollosa cassolada en la que van participar tant membres de les associacions de pares i mares com mestres i els principals afectats: els alumnes. Molts dels assistents, a més d’estris per fer soroll, lluïen samarretes grogues en defensa de l’educació pública. La consigna era clara: fer palès que el curs no comença amb normalitat.

Aquesta va ser la primera acció reivindicativa del curs però en vindran més: el moviment per salvar l’educació pública a Molins de Rei mostrarà el seu enuig durant la cursa de Sant Miquel. S’ha fet una crida a que alumnes i pares vagin amb la samarreta groga a fer la cursa el proper diumenge 23 de setembre. A més, l’assemblea educativa es tornarà a reunir la tarda del proper 3 d’octubre a la plaça de la Creu per estudiar futures accions.

Recomanacions personalitzades