Detingut un molinenc que es feia passar per revisor del gas per robar a gent gran

Els Mossos d’esquadra han detingut a dos falsos revisors del gas per vuit robatoris. Enganyaven a les víctimes per robar joies, diners i objectes de valor. Un dels detinguts és veí de Molins de Rei. Els Mossos van registrar el seu domicili i ja ha ingressat a la presó.

Els Mossos van trobar joies i altres objectes robats al domicili del detingut a Molins de Rei // Mossos d'Esquadra

Els Mossos van trobar joies i altres objectes robats al domicili del detingut a Molins de Rei // Mossos d’Esquadra

Jorge S.M., de 44 anys, veí de Molins de Rei i de nacionalitat espanyola es feia passar per fals revisor del gas juntament amb un altre detingut de l’Hospitalet. Tots dos feien veure que eren revisors del gas amb l’objectiu de robar i estafar a persones d’edat avançada, a les quals escollien després d’una curosa selecció assegurant-se de que es tractava de gent gran que vivia sola.

Amb una cuidada posada en escena i una vestimenta molt similar a la que porten els revisors del gas, els lladres s’adreçaven al domicili escollit. Després de guanyar-se la confiança de les seves víctimes i un cop havien aconseguit accedir a l’immoble, feien creure als moradors del pis que la seva instal·lació del gas era defectuosa i havien de pagar la reparació que ells mateixos els hi feien. Segons expliquen els Mossos d’Esquadra, aprofitant que estaven al pis i que es podien moure sense despertar les sospites de les víctimes, els ara detinguts robaven també diners en efectiu, joies o objectes de valor fàcilment transportables.

Els lladres van ser detinguts “in fraganti” el passat 28 d’agost després de robar en un pis de l’Avinguda Diagonal de Barcelona habitat per una dona de 85 anys. A banda d’aquest fet, als detinguts se’ls hi han imputat ja 8 casos més denunciats a la ciutat de Barcelona. Amb tot, els investigadors treballen amb la hipòtesi que podrien estar relacionats amb un número molt superior de denúncies.

Registre policial al barri de la Granja

Després de la detenció, i amb la corresponent ordre judicial, els mossos van efectuar una entrada i registre a l’immoble del molinenc detingut, al carrer Roseta Canalies, al barri de la Granja. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el registre es va fer el dimecres 29 d’agost al voltant de les nou de la nit.  A l’interior del pis es van localitzar una gran quantitat de  joies, rellotges, contractes de manteniment de gas amb noms de possibles víctimes, bitllets i monedes antigues.

Els detinguts van passar a disposició judicial divendres passat i el jutge coneixedor del tema va decretar el seu ingrés a presó.

Recomanacions personalitzades