La cursa de Sant Miquel tindrà una modalitat de pagament

La cursa de 10 kilòmetres tindrà un cost de 12€. És la primera vegada que la tradicional cursa tindrà una modalitat de pagament. La resta de curses, inclosa la tradicional popular, seran gratuïtes. L’Ajuntament vol augmentar el prestigi de l’esdeveniment amb aquesta mesura. 

Fins i tot les coses tant arrelades i consolidades a Molins de Rei, com la cursa de Sant Miquel, evolucionen amb el pas del temps. El proper diumenge 23 de setembre, i per primera vegada a la història de la prova atlètica de la Festa Major de la vila, hi haurà una modalitat de pagament. Concretament, aquells atletes que vulguin participar a la cursa de 10 kilòmetres hauran de pagar la quantitat de 12€.

Fonts de la regidoria d’Esports han assegurat a Viu Molins de Rei que l’objectiu d’aquest canvi és donar més prestigi a la prova. I és que l’Ajuntament es planteja fer de la cursa de 10 kilòmetres un esdeveniment atlètic de referència a nivell comarcal. La millora en la qualitat de la cursa es cristal·litzarà en un canvi de recorregut, més atractiu segons l’Ajuntament, i una millora en els serveis que la cursa oferirà als atletes.

La cursa popular i la mini continuaran sent gratuïtes

La cursa de més trajectòria, la popular, i la mini, dedicada als nens i nenes, no tindran cost per als participants. D’aquesta manera, es crea una diferenciació entre els atletes de caire popular i els més petits, que no han de pagar per la cursa, i els atletes amateurs que volen competir en unes condicions més professionals.

Inscripcions obertes

Les inscripcions per a les tres categories ja són obertes. En el cas de la cursa popular i mini es poden tramitar fins el proper 20 de setembre al Poliesportiu Municipal o mitjançant el correu electrònic poliesportiu@molinsderei.cat. Si parlem de la cursa de 10 kilómetres, els participants s’han d’apuntar a través d’Internet.

Recorreguts amb sortida des del Passeig del Terraplè 

Fes clic per ampliar el mapa del recorregut de la cursa de 10 km

Totes les categories tindran la sortida i l’arribada de la cursa situada al Passeig del Terraplè, molt a prop de la Plaça de la Llibertat. La cursa de 10 kilòmetres, que començarà a les 9:30 del matí, passarà per bona part de la vila. Els atletes primer es desplaçaran cap al barri del Canal, per després tornar al Centre Vila fins arribar a l’església. A partir d’aquí, pujaran pel carrer Jacint Verdaguer fins a l’alçada del passeig de la Font dels Casats. Un cop aquí, tornaran a baixar fins tornar a l’arribada situada al Passeig del Terraplè.

Fes clic per ampliar el mapa del recorregut de la cursa popular, de 3.300 metres

Pel que fa a la cursa popular, que començarà a les 11:30, els atletes faran un recorregut de 3.300 metres.  De la mateixa manera que la cursa més “professional”, els atletes es desplaçaran en primer terme fins al barri del Canal. En aquest cas, però, els atletes passaran per la Plaça de la Bàscula per així recórrer tot el Carrer Major fins arribar al carrer d’Anselm Claver. Un cop allà adreçaran el camí fins a tornar al Passeig del Terraplè, on finalitzaran la cursa.

Fes clic per ampliar al mapa del recorregut de la cursa mini

La cursa mini, adreçada als infants nascuts l’any 2004 i posteriors, tindrà un recorregut de 1.500 metres, rememorant la distància d’una de les proves més mítiques de l’atletisme. Els nens i nenes també sortiran i arribaran al Passeig del Terraplè però, en el seu cas, torçaran al carrer Miquel Tort direcció Carrer Major. Un cop aquí canviaran la direcció per imposar el seu ritme fins l’arribada.

Trofeus i medalles per als tres primers classificats

A la cursa de 10 kilòmetres s’establirà una classificació general i un altre diferent per a totes les categories corresponents, des de la juvenil a la masters. El trofeu Memòria Robert Torres Prunera serà per al primer classificat masculí local en categoria juvenil. El trofeu Ajuntament de Molins de Rei premiarà al guanyador i a la guanyadora absolut i absoluta. A més, els tres primers classificats de totes les categories seran obsequiats amb una medalla.

Recomanacions personalitzades