Nova edició del festival Altaveu amb música i bones vibracions

Del 6 al 8 de setembre torna el festival Altaveu a Sant Boi de Llobregat amb el repertori més ric i variat de l’actualitat de la música del país, a més d’actuacions de grups internacionals.

Els concerts de l'any passat van reunir un públic nombrós // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Els concerts de l’any passat van reunir un públic nombrós // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Entre els noms propis d’aquesta edició del festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat hi ha propostes tan diferents com el pop d’autor d’Els Amics de les Arts i Darren Hayman, l’electrònic de La Casa Azul, The Whip i Mendetz o el mestissatge de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Txarango o Las Migas.

Pel que fa a la representació catalana, hi seran Els Amics de les Arts, gràcies a la qualitat de la música del seu primer disc (“Catalonautes”), presentarà ara “Espècies per catalogar”, que els ha consolidat definitivament, i La Casa Azul, un grup innovador format per cinc membres liderats per Guille Milkyway, portarà un espectacle de llum i tecnologia brillant en directe. Es tracta de dues bandes catalanes que ja són part de l’espai més mediàtic de la música.

Presència internacional i mestissatge

El certamen recupera la presència internacional amb Darren Hayman i The Whip, denominació d’origen britànica, el cantautor i antic vocalista de la mítica banda Hefner i uns mestres de les pistes de ball amb un directe trepidant.

La programació continua amb Txarango, saba nova de mestissatge i tot un fenomen a casa nostra amb una enèrgica fusió de “reggae”, son i notes de rumba d’una gran classe musical i literària, L’Orquestra Àrab de Barcelona, sons nord-africans amb arrels catalanes, Mendetz, pop i més pop, de l’electrònic, amb sintetitzadors i guitarres contundents, i Las Migas, les reines del flamenc renovat.

I com sempre també hi ha un apartat dedicat a l’Altaveu Frontera, amb l’objectiu de promoure autors emergents, en aquesta ocasió de la mà del pop d’autor de Tona Gafarot, Albert Freixas, Esther Condal i Yacine & the Oriental Groove. Tots ells estaran acompanyats d’uns convidats de luxe: els “swingers” Los Mambo Jambo i el so peculiar dels Manos de Topo.

Recomanacions personalitzades