Es congela l’aportació de la Generalitat a l’Oficina Local d’Habitatge

L’Agència d’Habitatge de Catalunya manté les mateixes aportacions que l’any passat per al programa de mediació pel lloguer social i el funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge. L’aportació de la Generalitat es congela després d’una retallada del 18% l’any passat.

L'Oficina Local d'Habitatge es troba a la plaça del Mercat // Jordi Julià

L’Oficina Local d’Habitatge es troba a la plaça del Mercat // Jordi Julià

L’Ajuntament de Molins de Rei ha signat dos nous convenis amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per renovar les aportacions de la Generalitat en el Programa de Mediació pel lloguer social i la gestió de l’Oficina Local d’Habitatge. El acord suposa mantenir el finançament del govern català en la mateixa quantitat que l’any passat després de que al 2011 l’aportació fos un 18% inferior a la de l’any anterior, el que va comportar la desaparició de la Borsa Jove d’Habitatge.

Mantenint el pressupost de l’any passat, l’Ajuntament rebrà 37.606 euros que poden arribar a ser 50.141 com a màxim per la gestió i manteniment de l’Oficina Local d’Habitatge, un espai que dóna servei no només a Molins de Rei, sinó també a altres municipis de l’entorn fruit d’un conveni supramunicipal.

L’altre conveni signat entre Ajuntament i Agència de l’Habitatge de Catalunya també manté la mateixa aportació que l’any passat. El Programa de Mediació entre propietaris i llogaters estarà dotat d’una aportació màxima anual de 94.570 euros. Per cada contracte de lloguer social nou que es signi a la borsa d’habitatge local, l’Ajuntament rebrà 450 euros. Pel manteniment dels contractes anteriors seran 200 euros.

“Són les mateixes aportacions que l’any passat, per sort”, destaca la regidora d’Habitatge, Anna Cantudo (PSC), després de la retallada d’un 18% l’any passat que el primer tinent d’alcalde convergent, Joan Ramon Casals, va justificar en aquell moment assegurant que la ciutadania “s’ha d’acostumar a les retallades”Aquest cop, tots dos convenis van ser aprovats per unanimitat al ple municipal corresponent al mes de juliol.

Recomanacions personalitzades