L’equip de govern realitza incorrectament el procediment administratiu per tirar endavant Les Licorelles

L’equip de govern municipal va realitzar incorrectament el procediment administratiu per aprovar el segon text refós del pla parcial industrial de Les Licorelles. Va fer amb un decret d’alcaldia el que hauria d’haver passat per la sala de plens, una actuació criticada per la oposició en bloc.

El ple municipal de juliol del 2012 es va fer el 26 de juliol // David Guerrero

El ple municipal de juliol del 2012 es va fer el 26 de juliol // David Guerrero

A finals de desembre de l’any passat, el ple municipal aprovava el segon text refós del Pla Parcial Industrial de Les Licorelles, que permetrà desenvolupar urbanísticament una àrea industrial al costat del polígon Riera del Molí. El text aprovat semblava definitiu, però la Comissió Territorial d’Urbanisme va indicar alguns canvis menors que s’havien de dur a terme i comportaven la seva modificació en els documents normatius i els plànols urbanístics referents a petits detalls com l’alçada de les naus industrials.

L’equip de govern, amb Mònica Santamans (CiU) al capdavant com a presidenta de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, va decidir no portar a ple la retirada de l’anterior text  i fer-ho amb un decret d’alcaldia signat el passat 17 de febrer. Això no es va saber fins cinc mesos després, quan la sociovergència va portar a la sala de plens el nou text amb la inclusió de les corresponents modificacions.

Iniciativa va posar el crit en el cel i va criticar que l’equip de govern s’havia “saltat les potestats del ple i havia aturat el curs del projecte aprovat sense ni tant sols comunicar-ho a la resta de grups”. El portaveu ecosocialista, Ivan Arcas, apunta en un comunicat: “No es veuen per enlloc les tant anunciades transparència i participació”. La oposició es negava així a ratificar un decret del que no havien estat informats fins a mesos després i impossibilitaven que sortís endavant el punt, posant en evidència les dificultats de governar sense majoria absoluta a Molins de Rei.

L’oposició força a canviar

La responsable de tot l’embolic, la regidora convergent Mònica Santamans, va demanar disculpes per l’errada i va justificar que “es va passar per alt sense mala fe per agilitzar el procediment”. Santamans va demanar disculpes per les formes i va remarcar que “el més important és el contingut”.

La resta de partits de l’oposició es van sumar a la postura d’Iniciativa en el ple municipal del mes de juliol i van forçar a l’Ajuntament a buscar una solució in extremis a la sala de plens per poder tirar endavant el punt. Finalment, la secretària de l’Ajuntament va proposar una solució per acabar amb la situació que s’havia provocat: es deixava sense efecte l’aprovació de text del projecte duta a terme al desembre i es presentava al ple l’aprovació del pla actual. De l’altra manera, estarien aprovats el pla anterior i l’actual, el que suposava un problema i una incoherència evident.

El nou text refós del Pla Parcial Industrial de Les Licorelles finalment es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte la CUP, que es va abstenir. El pla ara continuarà el seu procediment per fer realitat la urbanització de la zona de Les Licorelles.

Recomanacions personalitzades