Iniciativa demana que l’Ajuntament gestioni les reclamacions a Endesa

Iniciativa per Molins de Rei proposa que l’Ajuntament canalitzi les reclamacions a la companyia elèctrica per un tall que hi va haver al juny a la zona del Museu Municipal. Els ecosocialistes asseguren que l’equip de govern no va donar cap resposta als veïns afectats pel tall.

Un dels carrers afectats va ser el carrer Jacint Verdaguer // Iniciativa per Molins de Rei

Un dels carrers afectats va ser el carrer Jacint Verdaguer // Iniciativa per Molins de Rei

Mentre a l’Ajuntament se celebrava el ple del mes de juny -el dia 28- diversos veïns i comerciants van veure com les seves cases i comerços es quedaven a les fosques. Eren veïns dels carrers Verdaguer, Pintor Fortuny i Francesc Samaranch, que “es van dirigir a la policia local, sense que fossin atesos”, de manera que van anar a l’Ajuntament “per avisar a algun responsable, sabedors que hi havia Ple Municipal”, segons explica Iniciativa per Molins de Rei en un comunicat. La formació lamenta que “tot i trobar-se en constant comunicació amb l’exterior del Ple a través de dispositius telefònics intel·ligents, cap dels alts càrrecs que hi havia a l’edifici va sortir a dialogar amb les persones afectades”.

Un cop acabat el Ple es van atendre les queixes dels veïns afectats, que no van recuperar la llum fins les 5:30 de la matinada “sense que hi hagués hagut cap reunió o trobada informativa per donar explicacions sobre l’estat de l’avaria“, segons el relat d’ICV. Arran d’aquests fets, Iniciativa per Molins de Rei va demanar durant el següent ple, el de juliol, que el govern municipal informés als veïns afectats sobre l’estat de les instal·lacions de la zona i detallés quines accions havien fet Endesa o l’Ajuntament per evitar que la situació es repetís.

Els veïns d’aquesta mateixa àrea ja havien patit un tall de llum fa un any, causat tant en aquella ocasió com el mes de juny per l’avaria del mateix transformador, i tal com han relatat els veïns al partit de l’oposició, “segons els tècnics que van efectuar la reparació és molt probable que torni a passar”. Després del tall de l’any passat, el procés de reclamació de veïns i comerciants va ser llarg, ple d’entrebancs i amb unes compensacions mínimes.

Facilitar la tramitació de queixes

Per aquest motiu la formació liderada per Ivan Arcas també va demanar al govern municipal que  facilités la tramitació de reclamacions a Endesa a través de l’Oficina de Consum de l’Ajuntament i que s’estudiï fer una queixa conjunta entre els veïns i l’Ajuntament, reclamant una millora de les instal·lacions afectades.

Des d’Iniciativa asseguren: “Estem convençuts que el govern municipal prendrà bona nota d’aquesta proposta i agraïm per avançat les gestions que es facin en aquest sentit”. La proposta es va exposar durant el torn de precs i preguntes del ple del mes de juliol.

Recomanacions personalitzades