El Centre García-Nieto acreditarà les competències en TICs dels molinencs

L’Ajuntament de Molins de Rei ha sol·licitat que el Centre d’Ocupació Joan N. García-Nieto pugui actuar com a centre acreditat ACTIC. Això permetrà que els ciutadans puguin examinar-se de les competències en tecnologies de la informació i la comunicació a Molins de Rei.

L’ACTIC és l’acreditació de competències digitals en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Des de l’any 2009 permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova que es realitza per ordinador en els centres acreditats. Els que superen amb bona nota la prova reben un certificat acreditatiu emès per la Generalitat que permet acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en tecnologies de la informació i la comunicació davant qualsevol empresa o adminsistració.

D’aquí a unes setmanes, els molinencs interessats en aconseguir aquesta acreditació ho podran fer a Molins de Rei, al Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan N. García-Nieto del carrer Francesc Layret, al polígon El Pla. Fins ara, el municipi més proper que oferia aquest servei era Sant Feliu de Llobregat.

El ple municipal de juliol va aprovar per unanimitat la sol·licitud a la Generalitat per convertir-se en centre col·laborador ACTIC i els tècnics municipals de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local ja estan realitzant els tràmits necessaris per convertir el Centre García-Nieto en un espai on examinar-se d’aquests coneixements virtualment.

Recomanacions personalitzades