El dia festiu de Sant Miquel al 2013 serà dissabte

Els dos festius locals de Molins de Rei a l’any 2013 seran el dilluns 20 de maig, dia de la Segona Pasqua, i el dissabte 28 de setembre. L’Ajuntament passa a dissabte 28 el festiu de la Festa Major de Sant Miquel al caure en diumenge el 29 de setembre.

Correcuita del Camell durant la Festa Major de Sant Miquel 2011 // Amics del Camell

Correcuita del Camell durant la Festa Major de Sant Miquel 2011 // Amics del Camell

Els dos dies festius que té dret a determinar cada Ajuntament es mantindran igual a Molins de Rei l’any 2013: la Segona Pasqua, que l’any vinent serà dilluns 20 de maig, i el dia de Sant Miquel. En aquest cas, però, el festiu del patró de Molins de Rei -29 de setembre-cau en diumenge. Així, el consistori ha decidit avançar la festivitat al dissabte 28 de setembre, un dia abans.

El fet de que el festiu s’hagi situat en un dissabte ha provocat les crítiques de la CUP, com van explicar al ple municipal de juliol. “Tenim dubtes de que el festiu passi a ser el dissabte ja que a la pràctica molta gent perd un dia festiu”, va assegurar el portaveu de la CUP, Àlex Maymó. El tinent d’alcalde i president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, Miguel Zaragoza (PSC), defensa que “és una decisió presa després de consultar els empresaris i comerciants de Molins de Rei” i recorda al principal partit de l’oposició que “dissabte és un dia laborable, aquí i a tota Catalunya”.

La proposta de considerar el dilluns 20 de maig i el dissabte 28 de setembre com a festius locals per a l’any 2013 es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits polítics excepte la CUP, que va votar en contra.

Recomanacions personalitzades