L’Ajuntament s’adhereix a la “Xarxa de governs locals 2012-2015”

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ha adherit al pla de concertació “Xarxa de governs locals 2012 – 2015”, el que permetrà adherir-se a subvencions de la Diputació de Barcelona. L’equip de govern assegura que tractarà de dedicar els recursos que aconsegueixin a noves inversions.

Adherir-se a la “Xarxa de governs locals 2012 – 2015” és el tràmit que permet posteriorment presentar-se a les convocatòries de subvencions pel món local que ofereix la Diputació de Barcelona. Per aquests quatre anys de mandat, la Diputació de Barcelona contempla quatre àmbits d’actuació: garantia de prestació adequada de serveis públics locals, manteniment d’equipaments i infraestructures, reforçament de la solvència de les finances locals i creació d’equipaments i infraestructures.

La novetat d’aquest any amb altres convocatòries anteriors és que la Diputació permetrà destinar una part dels recursos al capítol ordinari del pressupost municipal, no només a inversió. Tot i això, el president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, Miguel Zaragoza, assegura que la intenció del consistori és “dedicar-lo només a inversions i no utilitzar-lo al capítol ordinari”, el que significa que les partides que s’aconsegueixin de la Diputació es destinaran a obres i noves infraestructures a Molins de Rei com la remodelació del carrer Rafael de Casanova i la finalització de la remodelació del camp Ricard Ginebreda.

Tot i les intencions de l’Ajuntament, Zaragoza adverteix: “Tot dependrà de les decisions que arribin els divendres des de Madrid”. I és que als ajuntaments hi ha el temor de que les continues retallades imposades pel govern del PP continuïn afectant els comptes municipals i aquests hagin de recórrer a aquest tipus de subvencions per sanejar-los.

Reclamació d’un pla d’actuació

Des de l’oposició, Iniciativa per Molins de Rei lamenta que en anteriors mandats, quan l’Ajuntament s’adheria al pla de concertació corresponent amb la Diputació, es presentava el pla d’actuació municipal. “A dia d’avui encara no el tenim sobre la taula i ens agradaria poder debatre a què dediquem els recursos que aconseguim”, ha demanat el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas.

L’adhesió a la “Xarxa de governs locals 2012 – 2015” es va aprovar per unanimitat al ple municipal del mes de juliol.

Recomanacions personalitzades