La comunitat islàmica celebra el Ramadà al poliesportiu La Sínia

L’Ajuntament i la comunitat islàmica han arribat a un acord per a la cessió del Poliesportiu de la Sínia durant la celebració del Ramadà. El consistori els va oferir un espai on resar després de que un grup de musulmans comencessin a resar al parc Pont de la Cadena.

El Poliesportiu de la Sínia ha tingut una utilitat diferent durant el mes de ramadà // Arxiu – David Guerrero

La primera nit de celebració de la festa sagrada dels musulmans, el Ramadà, va deixar una estampa al barri del Canal mai vista fins ara: gairebé un centenar de musulmans feien pregàries al carrer, al Parc Pont de la Cadena.

Era el 20 de juliol i davant aquella situació l’Ajuntament va tractar d’oferir un espai que complís les condicions per permetre que la comunitat islàmica pogués satisfer les seves necessitats religioses sense necessitat de fer-ho al mig d’un parc.

Així, tres dies després de l’inici del Ramadà, la comunitat islàmica molinenca ja resava al poliesportiu de la Sínia. L’alcalde, Xavi Paz, i el president de la comunitat islàmica, Abdel Bolkaddid, van signar un conveni en el qual el consistori cedia l’espai per poder dur a terme la reunió diària de pregària al caure el sol.

Durant tot el mes que ha durat el Ramadà, prop de 150 persones s’han desplaçat diàriament al poliesportiu del barri de la Granja per fer les seves pregàries. Ells mateixos han pagat a l’Ajuntament per la utilització del poliesportiu i s’han encarregat de la neteja, el manteniment i s’han fet responsables de l’equipament municipal durant les hores de pregària.

Apropament entre Ajuntament i la comunitat islàmica

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha aprofitat per relaxar tensions amb la comunitat islàmica després de la supressió de les llicències d’obra per a centres de culte, que va coincidir amb la intenció dels musulmans d’obrir un centre de culte a Molins de Rei. Durant aquelles negociacions, la interlocutora amb la comunitat va ser la regidora d’urbanisme, Mònica Santamans, qui no va avisar de la suspensió de les llicències als interlocutors islàmics, provocant un malestar considerable a la comunitat.

Aquest cop, la reacció a les pregàries del primer dia del Ramadà van anar a càrrec de l’alcalde, responsable de negociar en poques hores un acord que satisfeia a totes dues parts. Xavi Paz remarca en declaracions a Viu Molins de Rei que la comunitat islàmica “és una entitat més, amb els seus drets i els seus deures”. L’Ajuntament aquest cop li ha garantit el dret a poder tenir un espai on realitzar les seves activitats amb dignitat. Ara queda per davant un repte més difícil: permetre que la comunitat islàmica tingui un espai fix on reunir-se durant tot l’any.

Recomanacions personalitzades