Els monitors dels esplais faran un casal d’estiu desvinculat de l’Ajuntament l’estiu vinent

El casal organitzat per l’Ajuntament durant el mes de juliol al poliesportiu de la Sínia ha estat externalitzat a l’empresa 7 i Tria. Els monitors dels casals molinencs es queixen de no haver estat tinguts en compte i preparen un projecte de casals d’estiu propi per l’any vinent.

Els monitors dels casals que funcionen durant tot l’any a Molins de Rei comptaven amb aquesta feina durant el mes de juliol, com cada any havien fet, i la frustració es va apoderar d’ells. “Seguint els criteris que vam rebre de l’Ajuntament i basant-nos en l’experiència dels altres anys, no entenem com ha funcionat la sel·lecció del personal”, expliquen a Viu Molins de Rei alguns dels afectats. I és que dels catorze treballadors contractats durant el mes de juliol, només tres provenien de les entitats de lleure que funcionen la resta de l’any. Els onze restants eren treballadors de la mateixa empresa educativa 7 I TRIAespecialitzada en la gestió de serveis per a l’ensenyament, l’alimentació, el lleure i del món de l’esport.

Així, tot i el compromís de l’Ajuntament per oferir una feina temporal als monitors que de manera voluntària treballen pel lleure a la vila durant la resta de l’any, l’externalització del servei ha causat discrepàncies i deferències a l’hora de gestionar-ho. Des de la regidoria de Joventut i Infància, encapçalada per Esteve Altozano (CiU), han respost les queixes i reclamacions dels afectats en diverses ocasions. Tenint en compte la normativa europea de regulació d’activitats en el temps lliure en funció del decret 137/2003, han respost que “l’Ajuntament té les mans lligades” i és l’empresa contractada qui té tot el dret a col·locar els monitors que cregui per la tasca que duu a terme. Fer el contrari i imposar els criteris des de l’Ajuntament podria ser considerat un delicte de tràfic d’influències.

Els monitors faran la seva proposta

Després d’una reunió maratoniana amb representants de l’Esplai MIB, l’Agrupa, l’AE Jaume Vicens Vives i el cap del negociat d’infància i joventut de l’Ajuntament, l’alternativa que es va plantejar fou la d’iniciar un projecte de casals d’estiu organitzat única i exclusivament per les entitats de lleure de cara a l’any vinent. “Seria la única forma de no dependre d’una empresa”, destaquen els monitors que esperaven tenir feina aquest estiu, i això ho veuen molt positivament. Aquest no és el primer cop que s’ha proposat implantar aquest sistema que ja funciona en altres pobles de la comarca però que mai ha acabat de quallar a Molins de Rei. Caldrà esperar fins al setembre però sí que sembla que enguany el got ha acabat vessant.

Recomanacions personalitzades