Molins de Rei recolza el moviment “any del riu Llobregat”

L’Ajuntament aprova per unanimitat la declaració de l’any 2013 com a Any del Riu Llobregat. Aquesta iniciativa s’ha estès per diferents poblacions del Baix Llobregat i ha estat creada per l’entitat Ecologistes de Catalunya. 

Vista aèria dels aiguamolls de Molins de Rei (a la dreta de la imatge) i el riu Llobregat // Parc Riu Llobregat

Molins de Rei és un dels pobles que recolza la declaració de l’any 2013 com a Any del Riu Llobregat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer un reconeixement al riu fent que l’any vinent estigui dedicat a la difusió del seu coneixement i dels seus valors, amb un programa d’activitats i la potenciació de les oportunitats que ofereix el riu Llobregat.

Aquesta declaració neix en el marc de la iniciativa “Rius amb Aigua, rius amb vida”  de l’entitat Ecologistes de Catalunya. Durant la lectura de la moció, la regidora de Medi Ambient, Mònica Santamans (CiU) va destacar que “el riu Llobregat ha configurat i vertebrat el nostre territori, i això ha anat desapareixent sota infraestructures i una ocupació del sòl sense límits fins arribar a trobar-se en un estat crític”.

Tots els grups municipals van donar el seu suport a l'”Any del riu Llobregat” al ple municipal del mes de juny, reconeixent el paper clau que ha tingut el riu Llobregat en la formació i desenvolupament del Baix Llobregat. Tots els partits es comprometen també a treballar per millorar la protecció de la Vall Baixa del Llobregat.

Ara es crearà una Comissió del riu Llobregat per tal de fer un programa d’objectius a assolir i un calendari d’activitats que es duran a terme al llarg del 2013. Alguns municipis de la comarca com Sant Feliu de Llobregat o Sant Joan Despí també han donat suport a la declaració. Entitats com el CEM, el CEPA, els Amics del Camell, l’Ateneu Mulei, el Casal Autogestionat de Joves La Mola i l’associació de veïns del barri de Les Conserves.

Recomanacions personalitzades