L’Ajuntament elimina l’impost de plusvàlua a les persones desnonades

S’aprova per unanimitat l’eliminació de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys en casos de desnonament o procés d’execució hipotecària. Tots els partits polítics consideren la mesura com a positiva davant la situació de crisi econòmica. 

Partits com Iniciativa per Molins de Rei han fet campanya a favor de la dació en pagament // Arxiu-Iniciativa per Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat per unanimitat l’eliminació de l’impost sobre l’increcrement de valor dels terrenys, també anomenat impost de plusvàlua, a aquelles persones que afrontin desnonaments o estiguin en procés d’execució hipotecària.

Les persones que es vulguin acollir a aquesta opció hauran d’acreditar que no tenen més immobles, que el seu patrimoni net és inferior als 50.000€ i que no les seves rendes anuals no superen tres vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples). A més, també necessitaran un informe favorable dels serveis socials de l’Ajuntament.

Unanimitat al consistori 

Segons el regidor de finances, Ferran Espinosa (PSC), és una manera que té el consistori d’ajudar a les persones en una situació més vulnerable”. L’acord entre govern i oposició va sorgir durant el debat de les ordenances fiscals 2012 i no ha creat gaires discrepàncies entre els grups dels consistori.

La regidora d’Iniciativa per Molins de Rei, Mercè Ferrer, explica que “ha estat una alegria” pel seu partit que es portés a terme aquesta proposta. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei,  creu que “tot i les diferents sensibilitats dels grups polítics, és possible trobar espais comuns”. Àlex Maymó, de la CUP, valora positivament aquesta iniciativa però la considera “un petit pegat a la situació actual de l’habitatge”. Els partits de dretes també han votat favorablement a l’eliminació de l’impost.

 • Teresa

  ¿ En qué consiste el impost sobre l’increcrement de valor dels terrenys, "plusvàlua" ? , ¿Quien lo determina, el Ministerio de Hacienda como en el caso del IBI , la Diputación como delegada (botiflers) de Hacienda en Catalunya o el Ayuntamiento de Molins de Rei ? , ¿ Como se determina? , ¿Qué funcionario municipal lo aplica?, ¿La ciudadania lo entiende, o es fruto de la frase popular que demuestra la tremenda ignorancia del pueblo, que los listos lo solucionan en : "pagar y callar" ?

  • Pere

   Em sembla una inciativa justa i útil. El següent pas de la qual hauria de ser l'eliminació del l'impost de la plusvalua per tota la població. No s'enten que en un moment en que el valor hipotecari de les finques hagin baixat un percentatge considerable (en alguns casos superiors al 40%) es continui cobrant quan la "plusvà"lua" ja és clarament "infravàlua"

 • Pere

  A més, la plusvàlua ja neix torta. Si era un impost que pretenia que l'ajuntament cobrés una part dels beneficis de l'especulació inmobiliaria (cosa que em sembla totalment justa) com pot ser que l'import de la plusvàlua depengués del temps de propietat de l'inmoble? Per entendre'ns, que fos mínim si un pis es compra avui i es ven demà (finalitat clarament especulativa) i que fos màxim si un pis es compra el 1970 i es ven el 2010?

 • Pingback: L'Ajuntament fa marxa enrere i congela el preu de les llars d'infants | Viu Molins de Rei()