Interior demana 30.000€ a un molinenc pels fets de la vaga del 29 de març

El Departament d’Interior considera al militant de la CUP, Enric Piera, com a “responsable” d’alguns actes no previstos durant la passada vaga general a Molins de Rei i el multa amb 30.050,61 euros. Dilluns s’ha organitzat una concentració en suport del molinenc. Piera assegura “no entendre res”.

Un piquet va aturar a primera hora del matí el pas de trens a l’estació el dia de la vaga general // Miquel Monfort

El molinenc i militant de la CUP, Enric Piera, ha estat multat amb una quantitat de fins a 30.050,61€ per ser “promotor i organitzador” d’alguns dels actes que es van desenvolupar durant la passada vaga general del 29 de març. A més de la concentració oficial a la plaça de l’Ajuntament, durant aquell dia es va tallar la circulació dels trens a l’estació a primera hora del matí i es va tallar el trànsit a la N-340 al migdia, uns actes dels que no s’havia fet una notificació prèvia. És per això que el departament d’Interior ha obert un expedient administratiu sancionador contra Piera.

Interior acusa al molinenc d’actuar com a “organitzador” al “donar instruccions” a la resta de manifestants, unes 500 persones, “amb un megàfon” i de fer “d’interlocutor amb els agents policials“, que no el van identificar en aquella ocasió. Deixant de banda la seva militància en un partit polític, Enric Piera és un activista social vinculat a col·lectius com el 15-M  o Molins contra les retallades. D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya ha trobat el seu cap de turc a Molins de Rei, com ja ha fet en altres poblacions catalanes.

Enric Piera va anar a les llistes de la CUP a les passades eleccions municipals // CUP Molins de Rei

Enric Piera va anar a les llistes de la CUP a les passades eleccions municipals // CUP Molins de Rei

En declaracions a Viu Molins de Rei, Piera assegura: “No entenc res, l’única explicació possible és una actuació repressiva més d’aquest govern de dretes”, diu el molinenc, encara sorprès.  “L’objectiu és neutralitzar a tothom que es pugui significar en la lluita social, però sobretot evitar que vagi a més” explica Piera, qui ha posat el seu cas en mans de l’entitat Alerta Solidària, que ja ha defensat a altres ciutadans en situacions similars a la del militant de la CUP a altres ciutats catalanes per altres accions dutes a terme el passat 29 de març durant el dia de vaga general.

Concentració en suport al molinenc condemnat

Diferents entitats, entre elles la CUP Molins de Rei, han començat una sèrie d’accions de suport a Enric Piera. Dilluns 6 d’agost a les 18:30 hores està convocada una concentració a la Plaça de la Vila. D’altra banda, també es vol fer un vídeo per mostrar l’enfrontament d’aquests col·lectius a la condemna i presentar una moció al proper ple municipal.

 • Manolo Caracol

  Evidentment no me n’alegro d’aquest fet, i menys per l’Enric Piera, que penso que és un bon xaval… Però un funcionari donant aquest exemple…

  • No entenc a quin exemple et refereixes.

   Asumir que manifestar-se es donar mal exemple és com a mínim un pensament molt carca

 • Pere

  L'Enric Piera es un exemple de la gent compromesa amb aquest pais i la seva gent.
  Caracol, el teu comentari esta fora de lloc.

 • llorenç

  recull de la vostra informació escrita pel Sr.Polo u altre persona "durant aquell dia es va tallar la circulació dels trens a l’estació a primera hora del matí i es va tallar el trànsit a la N-340 al migdia, uns actes dels que no s’havia fet una notificació prèvia" " D'aquesta manera, la Generalitat de Catalunya ha trobat el seu cap de turc a Molins de Rei , com a fet en altres poblacions catalanes"
  Com a minim si aquesta es la vostra informació Sr.Polos'hauria de fer una querella criminal contra la Generalitat de Catalunya ? En un estat de dret, la vaga esta regulada i s'ha de tindre respecte tant per qui la vol fer com per qui no, perquè el drets son de tores les persones.Ara be, encara que no estic d'acord amb la multa a aquest Sr.Piera té dret a defensar-se , el mateix que podria fer l'Administració Catalana de l'acusació de anar cercant cap de turcs, llavors s'ha de tindre les proves sino la llibertat de expressió del mitjans de comunicació es converteixen en "Salvame de Molins de Rei"

 • Jordi

  És un tema delicat.
  Primerament, penso que la multa es justifica en el fet de que van cometre la ilegalitat de privar als ciutadants del dret de no fer vaga tallant la N-340 i la circulació ferroviaria. Si es una ilegalitat el fet de privar de fer vaga a un treballador, també ho ha de ser l'acció contraria.

  Segon, crec que o bé, la quantía de la multa es desmesurada o, crec que va per aquí, la multa està imposada a un colectiu de persones, que ja que no tenen rao social no es poden sancionar. Degut a la inexistència de raó social s'ha de multar a un ciutadà concret. Tot i així, suposant que fós el colectiu de gent els sancionats, continuo pensant que l'import de la multa es massa elevat.

  Senyors, aquests son els temps que corren. Si continuem fent el mico pels carrers amb megafons, o acampant al terra ens passarà aixo. La unica manera es ogranitzarnos seguint les regles del joc fins que ens fem forts i les poguem canviar.

 • Ricard

  Anem amb compte amb què multem. De fet CDC, partit del govern de la Generalitat, o alguns dels seus membres més destacats, han arribat a anunciar accions de desobediència civil sí la transició nacional queda frenada pel pacte fiscal no acceptat a Madrid. Es multaran a si mateixos, o esperaran a que ho faci al govern espanyol?

 • Enric Piera

  Tots els drets que tenim les classes popular s'han aconseguit "fent el mico pel carrer" : el dret de vot de les dones, els caps de setmana de descans, les vacances, la mutualitat sanitària, una educació pública universal, la democràcia. Fins i tot detencions, presó, morts. Allò que s'ha guanyat al carrer i que ens estan prenent al carrer ho recuperarem. Si ens quedem a casa no aconseguirem RÉS. Quan algú parla d'un mico em ve la imatge d'un pobre mico de fira, lligat amb un cordill que obeeix les intruccions de l'amo. Jo reclamo el nostre espaï natural, no ser esclau de ningú, ni de mercats ni de l'alta burgesia. Salut !!

  • jordi

   Si et pares a analitzar la situació veuràs que no esteu aconseguit res, les retallades continuen i continuaran. Els teus objectius estan molt be Enric, pero et fallen les formes, i de quina manera…

 • Enric Piera

  Jordi, les formes? Dones per suposat que dur un megàfon a una manifestació o que anar a una manifestació és perdre les formes. Quan et preocupa més la teva percepció de les teves "bones formes", que inclou prohibir el dret constitucional a la manifestació que no pas la injusticia social, la fam, l'atur, la reculada en drets laborals, en sanitat i educació, aleshores vol dir que som una societat submisa que accepta i defensa els interessos dels que atempten contra el benestar de la majoria. Si més no la visualització d'aquesta lluïta te un efecte pedagògic indubtable. No fer rés, com tú proposes és allò que no ens podem permetre. Salut !!

  • joan pere

   Aturar els trens es perdre les forme ? Aturar la circulació de la N-340 es perdre les formes ? Atemorir a quin no vol fer la vaga es perdre les formes ?Per cert ens agradaria sapiguer de qui es el "megafon" o qui ho va pagar ? Ens portarien una bona sorpresa…..

 • jordi

  Es igual, veig que no ho entendràs mai, tu segueix matant mosques a canyonades. Es molt mes eficient.

 • Enric Piera

  Jordi, el que no és eficient és no fer rés i quedar-se a casa. Quina és la teva proposta doncs ? .És això el que proposes, no fer rés. No ens ho podem permetre.Salut !!

 • Enric Piera

  A quins extrems arriben els peons del capitalisme…megàfon=arma de destrucció massiva.