La vaga de Renfe deixa Molins de Rei amb un tren per hora la major part del divendres

La vaga convocada pels sindicats ferroviaris el divendres 3 d’agost contra la privatització del ferrocarril comporta la reducció dels horaris a Molins de Rei més del que han establert els serveis mínims: circularà un tren per hora, exceptuant hores punta.

Estació de tren de Molins de Rei // Jordi Julià

Estació de tren de Molins de Rei // Jordi Julià

Els sindicats ferroviaris han convocat una jornada de vaga de 24 hores en contra de la privatització del transport públic ferroviari, anunciada pel govern de Mariano Rajoy el passat 20 de juliol. Aquesta vaga s’ha convocat a tot l’Estat, tant a Renfe com a Adif, i a Catalunya el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat ha fixat uns serveis mínims d’un 33% durant tot el dia, exceptuant les hores punta (de 6 a 9 i de 17 a 20:30), en què els serveis mínims seran del 66%.

Això es tradueix a Molins de Rei en que durant la major part del dia només circularà un tren per hora i sentit dels 6 que hi ha habitualment; una sisena part dels trens habituals en comptes del terç de circulacions fixades per la Generalitat. En algunes hores concretes del dia les circulacions per hora són dues, un terç de les circulacions habituals. Durant les franges d’hora punta les circulacions també s’han reduït considerablement, i més del que ha establert la Generalitat. Per exemple, de les 9 circulacions que hi ha habitualment només n’hi haurà 4, un 44% del que és habitual. Els horaris complets es poden consultar a la pàgina web de Rodalies Renfe.

Els últims trens de dijous, suprimits

Atès que la vaga comença a la mitjanit de dijous, els últims trens del dijous 2 s’han suprimit. Per tant, no circulen ni l’últim tren de la R4 cap a Terrassa de les 23:30 ni l’últim cap a Martorell de les 0:22. Tampoc circula el tren de la R1 que normalment surt de Molins de Rei a les 23:03 cap a Mataró. En altres ocasions els trens que iniciaven recorregut abans de la mitjanit i que l’acabaven després sortien igualment de l’origen i acabaven el recorregut en una estació anterior a on ho feien habitualment. Aquest cop, però, s’han suprimit trens complets.

Recomanacions personalitzades