Un incendi crema dues hectàrees a Sant Vicenç dels Horts

Un incendi ha cremat al voltant de dues hectàrees a la muntanya entre Sant Vicenç dels Horts i Cervelló. El foc era visible des de Molins de Rei. Tot i que l’incendi s’ha apropat a algunes cases, no s’ha hagut d’evacuar a cap veí. 

El foc ha cremat la muntanya que separa els barris de Sant Josep, a Sant Vicenç dels Horts, i Cervelló // David Guerrero

El foc ha començat poc abans de les 12 de la nit i ha cremat unes dues hectàrees de matolls i zona boscosa. L’incendi s’ha iniciat molt a prop del barri de Sant Josep, a Sant Vicenç dels Horts, i s’ha estès ràpidament seguint la carena de la muntanya arribant també fins a l’urbanització Granja Garcia de Cervelló. La proximitat del foc a aquests dos barris, amb algunes cases aïllades, ha posat en alerta als veïns, que han sortit al carrer alarmats però tots ells han pogut passar la nit a casa seva.

El cap de guàrdia dels Bombers, Guillem Amorós, ha remarcat que “ha afectat a una zona de matolls propera a zones urbanitzades però en cap moment ha afectat a les cases”. No ha estat necessari evacuar a cap persona i no hi ha hagut cap ferit.

L’incendi s’ha donat per controlat passades les dues de la matinada i els Bombers han passat tota la nit remullant la zona. En les tasques d’extinció han treballat onze dotacions dels Bombers.

El foc ha posat en alerta a molts veïns de Molins de Rei que veuen des de casa seva l’altra costat del riu i han constatat com l’incendi avançava per la muntanya de Sant Josep en la fosca nit. Els veïns del barri vicentí han mostrat la seva preocupació davant la proximitat de les flames a les cases i es queixen de que és una zona que crema habitualment. Un dels veïns, Antonio Linares, ha explicat a Viu Molins de Rei que “la nit anterior ja li van calar foc a la muntanya a la mateixa zona” , un incendi que, segons explica, va apagar ell mateix. Linares assegurava amb preocupació: “Si no era avui, seria demà o passat, tots els veïns sabíem que un dia o un altre hi hauria un incendi”.

Recomanacions personalitzades