Molins de Rei s’adhereix a la Xarxa de Serveis d’Habitatge de la Diputació

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ha adherit a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge de la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera es pretén compartir iniciatives i projectes en un context sense Borsa Jove d’Habitatge i amb retallades a l’Oficina Local d’Habitatge.

L'Oficina Local d'Habitatge es troba a la plaça del Mercat // Jordi Julià

L’Oficina Local d’Habitatge es troba a la plaça del Mercat // Jordi Julià

La Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge és un nou servei al que s’estan adherint els municipis de la província de Barcelona, com Molins de Rei. “És un punt de trobada entre les diverses poblacions que formen part amb intercanvi d’experiències i un marc de debat conjunt”, explica la regidora d’Habitatge, Anna Cantudo. L’objectiu és fomentar l’intercanvi de coneixements i promoure la col·laboració en polítiques d’habitatge.

Aquesta nova Xarxa substitueix un conveni similar que estava en marxa des del 2006 i que complia les mateixes funcions de cooperació tècnica, jurídica i econòmica entre els municipis de la Diputació de Barcelona.

Sense Borsa Jove d’Habitatge i amb un nou Pla Local d’Habitatge

L’adhesió a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del mes de maig. Aquest nou conveni es produeix mesos després de la desaparició de la Borsa Jove d’Habitatge, que va ajudar a emancipar-se a prop de 700 joves en els sis anys de vida que va tenir. Al mateix temps, l’Oficina Local d’Habitatge ha patit una retallada del 18% en l’aportació de la Generalitat mentre ha hagut de centralitzar i assumir el paper que feia la Borsa Jove d’Habitatge.

Davant aquesta situació, la regidora d’Habitatge assegura: “No estic gens contenta del tancament de la Borsa Jove d’Habitatge ni de que hi hagi menys serveis, però el que ens toca és ser responsables i tirar endavant amb el que hi ha”. El principal repte de la regidoria de Cantudo ara és el Pla Local d’Habitatge, que ha de marcar les pautes a seguir els propers cinc anys a Molins de Rei en matèria d’habitatge.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *