La zona blava serà gratuïta durant el mes d’agost

L’Ajuntament ha anunciat que la zona blava d’estacionament passa a ser gratuïta entre l’1 i el 31 d’agost. La gratuïtat serà efectiva a totes les places de zona blava. Des de l’Ajuntament es considera que la baixa activitat comercial a l’agost no fa necessària la funció de rotació de la zona blava.

Un cartell als parquímetres informa de que entre l’1 i el 31 d’agost no hi ha zona blava // Jordi Julià

Una de les novetats que porta l’agost del 2012 és que, per primera vegada, l’Ajuntament ha decidit que la zona blava d’estacionament sigui gratuïta durant tot el mes d’agost. La gratuïtat serà efectiva per a totes les places de zona blava de tots els barris de la vila. En els parquímetres hi haurà un adhesiu informatiu sobre la seva gratuïtat. “Degut a la baixada de l’activitat comercial i en general del conjunt del trànsit, no es fa necessària la funció de rotació i optimització de les places d’estacionament que representa la zona blava”, ha anunciat el consistori a través d’un comunicat.

D’aquesta manera, es facilita l’estacionament i es fa el dia a dia més fàcil a tots aquells molinencs i molinenques que passen el mes d’agost a Molins de Rei. Al mateix temps, l’Ajuntament busca mantenir l’atractiu per a les persones que decideixen visitar la vila durant el mes vacacional per excel·lència.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la gratuïtat de la zona blava durant el mes d’agost s’ha aconseguit a canvi de garantir 15 places més en el contracte amb Saba, l’empresa gestora de l’aparcament de pagament a la via pública. L’Ajuntament garantirà per contracte 265 places, però això no es notarà ja que a dia d’avui ja són 270 places de zona blava les que hi ha als carrers de Molins de Rei.

Promeses electorals

L’1 d’agost del 2011, tot just fa un any, una de les primeres accions del nou equip de govern va ser eliminar la zona blava del barri de la Granja, convertint en places gratuïtes el que s’havia convertit en zona de pagament al carrer de les Sínies i el tram del passeig del Terraplè davant de la Clínica. Així, el PSC complia un dels seus compromisos de la campanya electoral. De fet, la zona blava va ser un dels temes que més van aparèixer a la campanya per part de PSC i CiU i després de l’eliminació de les places de pagament al barri de la Granja, diversos ciutadans van reclamar la gratuïtat de la zona blava durant el mes d’agost. La sociovergència entrant es va comprometre a través de les xarxes socials a estudiar la possibilitat i finalment aquest estiu s’ha decidit a dur a terme aquesta gratuïtat i eliminar la zona blava durant tot el mes d’agost.

 • Manolo Caracol

  Una molt bona notícia!

 • marc

  I quina és la contrapartida per a la concessionària que deixa d'ingressar diners durant l'agost? No crec que deixin perdre els beneficis d'un mes per la cara. Li descompten diners de la concessió per la resta de l'any? Li donen més temps de concessió o més places de zona blava? Estaria bé saber-ho.

  • Teresa

   marc : Me adhiero a su solicitud, ¿ Cree que podremos resolverlo a través de Viu Molins, o ocurrirá como siempre, que todo lo que se pregunta sobre el Ayuntamiento. o de los dineros en partidos políticos o a entidades, es "tabú" en Molins de Rei , y en Viu Molins se convierte en interminables disertaciones y réplias filosóficas , en agua de borrajas? , ¿ Tiene más preguntas ?

  • joan pere

   Sr.Marc com vostè fa les seves histories al cap, li donare un altra més evident, com els seus treballadors tenen dret a unes vacances, d'aquesta manera les concentren i aixì no tenen que contractar més personal. Solament cal veure l'estacionament a la zona blava al mes d'Agost per veure que amb el tickets no li surt a compte contractar personal

 • marc

  A part de les possibles despeses de cobertura de personal que comenta en joan pere, el fet és que la concessionaria ha rebut una desena de places de zona blava més a explotar. Ara ja sabem tota la història i no només la part que interessava, de tota manera em sembla una bona mesura, no se perquè calia amagar-ho.

  • jordi

   Ja comença a ser hora que els de l'ajuntament pensin amb el cap, enhorabona.
   Es mes barat que no es pagui la zona blava que tenir una persona treballant el mes d'agost, encara que la "Teresa" i el Marc poguin dir que això es aumentar l'atur o qualsevol cosa que els passi pel cap.

   • marc

    Jo només vull tenir tota la informació i poder tenir una opinió pròpia no la que em vulguin vendre, i repeteixo que la opció de no pagar zona blava a l'agost a canvi de que els donin més places als de la zona blava no em sembla mala opció.

 • Jordi Benet

  Es que està molt bé, no cal a tot, buscar-li treus peus al gat.
  Pels ciutadans de Molins és bó.
  Si hi ha contrapartides amb la concessió, que si 10 places més o no,
  no crec que sigui pitjor que haver de pagar per aparcar a molins quan tot és buit.
  Alegreu-vos d'alguna cosa, coi.

 • Pingback: La zona blava és gratuïta durant l'agost | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Torna la zona blava gratuïta durant el mes d'agost | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La zona taronja seguirà funcionant a l’agost | Viu Molins de Rei()