La zona blava serà gratuïta durant el mes d’agost

L’Ajuntament ha anunciat que la zona blava d’estacionament passa a ser gratuïta entre l’1 i el 31 d’agost. La gratuïtat serà efectiva a totes les places de zona blava. Des de l’Ajuntament es considera que la baixa activitat comercial a l’agost no fa necessària la funció de rotació de la zona blava.

Un cartell als parquímetres informa de que entre l’1 i el 31 d’agost no hi ha zona blava // Jordi Julià

Una de les novetats que porta l’agost del 2012 és que, per primera vegada, l’Ajuntament ha decidit que la zona blava d’estacionament sigui gratuïta durant tot el mes d’agost. La gratuïtat serà efectiva per a totes les places de zona blava de tots els barris de la vila. En els parquímetres hi haurà un adhesiu informatiu sobre la seva gratuïtat. “Degut a la baixada de l’activitat comercial i en general del conjunt del trànsit, no es fa necessària la funció de rotació i optimització de les places d’estacionament que representa la zona blava”, ha anunciat el consistori a través d’un comunicat.

D’aquesta manera, es facilita l’estacionament i es fa el dia a dia més fàcil a tots aquells molinencs i molinenques que passen el mes d’agost a Molins de Rei. Al mateix temps, l’Ajuntament busca mantenir l’atractiu per a les persones que decideixen visitar la vila durant el mes vacacional per excel·lència.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la gratuïtat de la zona blava durant el mes d’agost s’ha aconseguit a canvi de garantir 15 places més en el contracte amb Saba, l’empresa gestora de l’aparcament de pagament a la via pública. L’Ajuntament garantirà per contracte 265 places, però això no es notarà ja que a dia d’avui ja són 270 places de zona blava les que hi ha als carrers de Molins de Rei.

Promeses electorals

L’1 d’agost del 2011, tot just fa un any, una de les primeres accions del nou equip de govern va ser eliminar la zona blava del barri de la Granja, convertint en places gratuïtes el que s’havia convertit en zona de pagament al carrer de les Sínies i el tram del passeig del Terraplè davant de la Clínica. Així, el PSC complia un dels seus compromisos de la campanya electoral. De fet, la zona blava va ser un dels temes que més van aparèixer a la campanya per part de PSC i CiU i després de l’eliminació de les places de pagament al barri de la Granja, diversos ciutadans van reclamar la gratuïtat de la zona blava durant el mes d’agost. La sociovergència entrant es va comprometre a través de les xarxes socials a estudiar la possibilitat i finalment aquest estiu s’ha decidit a dur a terme aquesta gratuïtat i eliminar la zona blava durant tot el mes d’agost.

Recomanacions personalitzades