L’atur baixa i torna a situar-se per sota del 14%

La taxa d’atur es situa en el 13,9% al juny després de superar per primer cop el 14% el mes anterior. El nombre de persones a l’atur a Molins de Rei és de 1.827, 26 menys que al maig (-1,4%). Tot i això, hi ha 132 persones més a l’atur que en el mateix mes de l’any passat (+7,8%).

És un mes històricament positiu per a l’ocupació i així ha estat. Després del repunt del mes de maig, superant per primer cop el 14% d’atur a Molins de Rei, l’atur ha baixat lleugerament al mes de juny, situant-se en el 13,9%, un 1,4% menys. En total són 1.827 molinencs desocupats, 26 menys que el mes anterior, recuperant així el nivell d’abril i quedant just per sota d’unes xifres d’atur rècord a l’estadística local.

Tot i la dada positiva d’aquest mes, la comparació amb el mateix mes de l’any passat demostra que l’atur ha crescut un 7,8% i ja són 132 persones més sense feina que al juny del 2011. El 13,9% de taxa d’atur encara queda per sota de la mitjana del Baix Llobregat (15,9%) i Catalunya (15,5%). La tendència a la baixa del mes de juny a Molins de Rei també s’ha produït en el global català i comarcal.

Descens destacat de l’atur juvenil

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, el descens de l’atur s’ha notat sobretot entre els homes, que han passat de 868 desocupats al mes de maig a 840 al juny, un 12% de taxa d’atur, quatre dècimes per sota del mes anterior. En canvi, el de les dones es manté estable, més alt, en un 16%, amb 987 molinenques a l’atur.

En quant a grups d’edat, els menors de 25 anys tornen a nivells de mesos anteriors, baixant del gran increment registrat el mes anterior, quan es va disparar fins el 13,1%, suposant un altra trist rècord en les estadístiques. Aquest mes de juny es queda en l’11,8%, amb 116 joves aturats, dotze menys que al maig. El col·lectiu dels majors de 44 anys també registra una lleugera millora i es situa en el 17,6%, amb 775 persones aturades, vuit menys que el mes anterior. La lleugera davallada suposa aturar un creixement sense aturador registrat durant els últims mesos.

Per sectors econòmics, en relació amb el mes anterior l’atur baixa en gairebé tots els sectors a excepció d’administració pública i educació, comerç, restauració i  hoteleria i agricultura, que augmenten. El col·lectiu de persones aturades que no han treballat anteriorment també disminueix.

Recomanacions personalitzades