Els robatoris a comerços i empreses han pujat un 46% l’últim any

Les dades registrades pels cossos policials mostren com els robatoris a empreses i establiments han pujat un 46% l’últim any, mentre el total de delictes i faltes penals ha baixat un 5%. L’alcalde admet un “repunt” de delictes els últims 2 mesos però parla de “tendència positiva”.

Els lladres van trencar la part inferior de la reixa metàl·lica per accedir a l’interior de la cerveseria // La Qeva

L’onada de robatoris a comerços de Molins de Rei s’ha fet evident a les últimes xifres de delictes mostrades a la Junta Local de Seguretat. Malgrat les dades presentades a la junta indiquen una tendència a la baixa dels delictes i faltes en general, el capítol de robatoris a empreses i establiments augmenta notablement: de juliol de 2010 a juny de 2011 n’hi ha hagut un 46% més que l’any anterior.

El doble robatori a l’estanc de la plaça del ‘Ajuntament, el doble assalt a les màquines escurabutxaques de la cerveseria La Qeva i el seguit de robatoris nocturns a bars del barri del Canal són alguns dels casos concrets dels quals ha tingut coneixement Viu Molins de Rei en els dos últims mesos. Abans d’aquests, en els últims mesos aquesta redacció ha tingut constància d’altres com l’intent de robatori a una botiga del Centre Vila trencant la porta de vidre amb una pedra, l’atracament a la pastisseria Roca i la Farmàcia García del carrer Menéndez Pelayo a plena llum del dia i l’intent d’atracament a l’oficina d’Ibercaja del barri de la Granja, entre d’altres.

L’increment del 46% en robatoris a establiments i empreses contrasta amb la disminució d’un 15% en els robatoris amb força tot i que el col·lectiu de gent gran ha patit nombrosos robatoris en els últims mesos. En alguns casos al sortir del banc, en d’altres a l’interior de l’ascensor del bloc de pisos de la víctima.

En acabar la Junta Local de Seguretat del mes de juliol, l’alcalde, Xavi Paz, va fer una valoració positiva de les xifres, tot i admetre que “és cert que hi ha hagut un repunt en els últims 2 mesos, a causa dels robatoris que hi ha hagut a comerços i estancs”. Xavi Paz assegura que aquests robatoris “ja s’han pogut controlar” després que els Mossos desarticulessin una banda especialitzada en robar estancs i que es detinguessin uns lladres que van entrar a cinc bars del barri del Canal.

Tendència positiva en general

Les xifres globals són més positives: la policia ha registrat 615 delictes durant els últims 12 mesos, un 11,1% menys que als 12 mesos anteriors, quan van ser 692. Queda també per sota de les dades de l’any 2011, quan van produir-se 670 fets delictius. Les faltes penals han estat 505, un 2,9% més. Com a resultat, el total de delictes i faltes penals ha baixat un 5,3%.

En total han estat 1.120 delictes i faltes penals, la qual cosa l’alcalde considera “una evolució positiva en la seguretat ciutadana”. Si es desglossen per tipus destaca la baixada d’un 32% de delictes de trànsit i d’un 37% de faltes contra l’ordre públic. Les faltes contra el patrimoni, en canvi, han pujat un 5,7%.

 • Manolo Caracol

  Sempre acabem destacant la part més negativa de les coses… Sempre veiem el got mig buit i no mig ple. La premsa, especialment la local, té un plus de responsabilitat social. I si el titular fos en positiu? I si el titular fos que han baixat considerablement els delictes i les faltes penals? Gràcies per l'atenció.

  • Jordi Benet

   Perdona Manolo, però tu fas el mateix que estás dient en l'article anterior. De debó que és alucinant.
   I ara et fas l'amable, gracies per l'atenció exelectissims senyors del viu.
   Venga va…

 • Pere

  Caracol, la normalitat ni es noticia ni cal destacarla. En tota prensa, i er suposat la ocal, la anormalitat es el noticiable destacabe.
  Crec que a la noticia nomes li falta la comparativa amb la resta del Baix, que segons tinc entes Molins es capdavantera.

 • Pingback: Tornen a robar al bar Sport | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els robatoris a establiments augmenten un 41% durant el 2012 | Viu Molins de Rei()