Molins de Rei formalitza l’adhesió a la xarxa de coordinació policial RESCAT

La Guàrdia Urbana podrà accedir als canals de comunicació de la xarxa RESCAT de coordinació de forces policials de Catalunya. La xarxa permet comunicar-se amb altres cossos de seguretat propers en casos d’emergència i fer consultes a la base de dades dels Mossos.

Andreu Martínez va assistir a la signatura en representació del Departament d'Interior // Jordi Julià

Andreu Martínez va assistir a la signatura en representació del Departament d’Interior // Ajuntament de Molins de Rei

Fa unes setmanes es presentava a Molins de Rei la culminació del procés d’implantació a Catalunya de la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya: la xarxa RESCAT. Dilluns passat es va signar a l’Ajuntament el conveni d’adhesió de Molins de Rei a aquesta xarxa que s’està implantant arreu de Catalunya i funciona a gran part de la regió policial metropolitana sud des de l’11 de juny, després d’una presentació que es va fer precisament a Molins de Rei.

Havia de ser Felip Puig, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, qui signés el conveni amb l’Ajuntament de Molins de Rei, però la coincidència el passat 23 de juliol de les tasques d’extinció dels incendis de l’Alt Empordà van fer que aquest delegués en Andreu Martínez, Director General d’Administració de Seguretat de la Generalitat.

Martínez va destacar la importància per a Molins de Rei d’adherir-se a aquesta xarxa, que amb aquesta última extensió ja cobreix el 98% del país, perquè “permetrà una millora de l’eficiència en les tasques dels cossos policials al mateix temps que es racionalitzen els recursos amb un cost mínim”.

Suport entre cossos policials

La xarxa RESCAT consisteix simplement en l’accés a dues emissores de ràdio: una on estan connectats tots els cossos policials d’una mateixa àrea per comunicar-se en casos d’emergència, i una altra que serveix per comunicar-se amb les oficines dels Mossos d’Esquadra per a fer-los consultes a la seva base de dades.

El director general d’Administració de Seguretat ho exemplificava d’aquesta manera: “si des de Sant Feliu estan perseguint a un vehicle, amb la primera emissora podem avisar a la Guàrdia Urbana de Molins de Rei perquè l’interceptin; i si la Guàrdia Urbana necessita saber els antecedents d’un detingut ho pot consultar amb la segona emissora”. Això es tradueix en un major nivell de seguretat i un suport i auxili mutu en cas de necessitat que permet als cossos policials actuar de forma segura i amb eficàcia.

Els 19 municipis que comparteixen informació amb Molins de Rei al Baix Llobregat són Begues, el Papiol, Esparreguera, Gavà, Gelida, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sitges, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, el Prat de Llobregat i la Palma de Cervelló.

Recomanacions personalitzades