Gran manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana

Amb el lema “Molins de Rei marxa cap a la independència”, prop de 500 molinencs van sortir al carrer per participar en un dels actes de l’Assemblea Nacional Catalana. El Centre Vila es va omplir d’estelades i consignes sobiranistes. El Camell va donar suport a la concentració.

Estelades i senyeres per Molins de Rei // ANC

Després de la concentració d’una vintena de vehicles la setmana prèvia, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va seguir en moviment el passat dimecres amb una gran manifestació que va omplir primer la plaça de la Creu, va transcórrer pel carrer Major i va acabar a la plaça de la Vila. La música dels Grallers de Molins i dels Timbalers del Camell van acompanyar als molinencs i molinenques que van donar suport al moviment independentista. El popular Camell també va sortir a la plaça com a mostra de suport a la causa.

En total, prop de 500 persones van participar a l’acte reivindicatiu sota el lema “Molins de Rei marxa cap a la independència”. Aquesta manifestació suposava la participació de Molins de Rei a la “Marxa cap a la independència” de l’Assemblea Nacional Catalana que es va iniciar fa unes setmanes a Lleida i que clourà amb una concentració a Barcelona el proper 11 de setembre. L’objectiu, segons els organitzadors, és “donar volada al moviment independentista i mobilitzar la ciutadania per reivindicar l’Estat propi”.

Una gran estelada a Ca n’Ametller va rebre als manifestants a la plaça de la Vila // ANC

Davant de Ca n’Ametller, sota una estelada de grans dimensions que penjava de la façana de les dependències municipals, es va cloure la manifestació amb un acte que va ser conduït pel molinenc i membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Ignasi Termes. Després, la periodista de 25TV i directora del grup teatral Espai Xirgu, Maribel Rodríguez, va llegir un manifest a favor de la independència de Catalunya.

 • Teresa

  Mal lo tenemos si la mayoria son los descansados funcionarios y pensionistas, menos mal que le da soporte a todo eso un camello.

  • MAGDALA

   AQUÍ AVIA GENT DE TOTES LAS EDATS, POTSER QUE ET POSIS ULLERES” VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!”

 • Manolo Caracol

  "Gran"?

  • Jordi Benet

   Home, per una vila com Molins de Rei,
   500 persones és una manifestació “gran” t’agradi o no, company.
   La mes massiva de la història va ser la de les retallades dels ambulatoris
   i crec que eren unes 700 persones.
   Per la resta, Teresa, a part de sant Joan o l’onze de setembre amb la marxa de torxes, no havia vist una mobilització així. I em sembla que hi havia, nens, grans, jubilats, aturats, treballadors, empresaris, politics, i gent varia.. sinó ho voleu veure sou cecs. Una altra cosa es discutir si és factible, si és possible, o com s’ha de fer. Però que la gent cada cop és més independentista, aixó és evident.
   I al camello, igual lo tendrias que visitar tu a ver si te fumas algo i te relajas…

 • Enric Piera

  Hi ha qui sempre està contra tot. Com es pot estar contra el dret d'Autodeterminació dels pobles reconegut a per la ONU ? Què justifica que el poble de Catalunya no pugui decidir lliurement el seu futur ? quina por tenen a exercir democràticament els seus drets ? el franquisme va fer molt mal, hi ha una generació sencera que te por. Hi ha molts catalans que han perdut la por, altres en canvi encara viuen en el tardofranquisme. Salut !!

 • Manolo Caracol

  Jo pensaba que el Camell era de Molins de Rei, finançat amb diners municipals, sense ideologia política… Aquesta seria la seva funció: per sobre d'ideologies polítiques. No entenc que el Camell sigui independentista, la veritat.

  • carles

   és una entitat, gestionada per una junta, i és totalment autònoma. només faltaria que fos depenent del govern municipal. i reb subvencions per la seva tasca cultural (cultura catalana, tradició de focs), no per mantenir-se apolític

   • Ricard

    en tot cas no estaria de més saber quina part , en percentatge del seu finançament és diner públic, subvencions, ajudes,.. i quina no ho és

  • Anna

   Els Amics del Camell són una entitat privada, completament autònoma. Rep subvenció de l'ajuntament com a entitat cultural de la vila, però no està en cap cas sotmesa ni és dependent del govern municipal. No té cap obligació de mantenir-se al marge de polítiques i ideologies, ja que està gestionat per una junta independent del govern municipal.
   Per altra banda, aquesta manifestació era per motius ideològics, però no estava representada públicament per cap partit polític concret.

 • Layla

  mmmm… si…. mmm…2'08% de molinencs… ejem…. èxit, èxit… pot ser no. Però no cal dividir-nos entre independentistes i franquistes…en mig hi ha una amplitud d'opcions important i totes legítimes

  • Jordi Benet

   Quines ganes de destruïr perque si, la veritat.
   Que es moguin 500 persones a Molins en una marxa, o en el que sigui, us sembla que és poc?
   Mare meva. Bé, és igual, el debat no crec que sigui aquest tampoc.
   I quant s'acaben els arguments ara li toca al Camell no? Ben bé, el que molesta que és?
   Va, no passa res. Sino hi esteu d'acord ho expreseu com tothom, però no intenteu sempre aqui questionar els titulars del Viu, que realment ho fan bé, sigui el tema que sigui, i no negueu que va funcionar i va ser un èxit la marxa, i aqui calculant tants per cent, de debó, que m'en faig creus…
   Si en el fons tant la Teresa, com la Layla (ojo, que podría pendre-li el tron) si sou tan critics com sou amb el sistema i la societat us n'haurieu d'alegrar de que la gent es mogui…

   • Layla

    No trobaràs ningú més moderat que jo… no us enrabieu pels comentaris, el problema és que sou més papistes que el papa i tot el que us sigui critic ho demonitzeu. La realitat, la vida no és així heu de respectar altres opinions, sino correu el risc de radicalitzar-vos i això mai es bo.

   • Teresa

    Benet : Pues… mira… No todo es crítico ni negativo en Viu molins, … Hoy, una alegria si que tengo…. No sé de quien le ha salido la idea, (para votarles en las próxims elecciones, claro) si de la regiduria de Via publica (PSC) o de la de Comerç (CIU), ya que ICV en sus 28 años de reinado y los 8 de Comercio de CIU, fueron inacapaces de ocurrirselo y de negociar con Avertis , en dar un respiro a la ciudadanía de la voraz instransigencia recaudatoria de las vigilantes Avertis, para las gentes que se quedan en el pueblo y no pueden ir de vacaciones : "del 1 al 31 de agosto 2012 no se pagará en zona blava" Gracias, gracias , gracias,…

 • Manolo Caracol

  Aquest serà el meu darrer comentari, i em retiro: el Camell, als seus inicis, el va pagar l'Ajuntament, amb els diners de tots, en època del regidor de Cultura Julià Canals. D'aleshores ençà, el Camell ha estat finançat amb diner públic, el cau del Camell és ´municipal i llurs despeses les paguem entre tots, fins i tot l'ús que els "camellaires" fan del pati de Ca n'Ametller fent costellades privades… Les sortides del Camell són finançades per l'Ajuntament de Molins de Rei. Per tant, el Camell, si no és municipal és paramunicipal. Per tant, de la mateixa manera que demano que Ràdio Molins de Rei no es pot declarar independentista perquè la paguem tots, el Camell, que el paguem tots, no pot posar-se l'estelada i lluir-la en una mani independentista. Tan raro és el que dic? Si posséssim la bandera espanyola o la del Real Madrid, xisclaríen aquests que veuen tan "normal" que el Camell sigui independentista…

  • Teresa

   Caracol : Gràcias por la informacón aportada, Estoy totalmete de acuerdo con Ud. Discrepo en lo de la Radio municipal, Estamos hartos de escuchar sin ningún tipo de control, insultos al Sr. Montilla (PSC) y ridiculizaciones al cantante Raphael del Sr. Joan Español, y las ridiculizaciones al anterior tripartito de la Merçe Solé (CIU) , así como los pronósticos económicos catastrofistas antisistema, basados en el tarot, que nos ofrece el Sr. Carles Bassas (CUP) en el programa de Collcerola, y que nos deprime. Y lo malo es que éste servicio es 100 % municipal , inapaces de financiarse con anuncios de comercios locales, y lo pagamos entre todos. Lo peor es que ni el PSC, ni CIU piensan hacer nada en privatizarla, y muchisimo menos los demás que ni se enteran.

 • Pingback: Enriqueta Aragonés: L'independentisme encara està en expansió | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Toni de la Flor: L'Assemblea Nacional Catalana | Viu Molins de Rei()