El Consell de Seguiment de la Crisi marca objectius de cara al 2013

El Consell de Seguiment de la Crisi ha celebrat la seva segona reunió en la que ha analitzat la situació actual a nivell social i econòmic a Molins de Rei. Es posen algunes propostes sobre la taula però no es duran a terme fins l’any vinent, quan s’inclouran al pressupost municipal.

La reunió del Consell de Seguiment de la Crisi es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament // Arxiu – Ajuntament de Molins de Rei

El Consell de Seguiment de la Crisi segueix treballant. Durant les darreres setmanes s’han mantingut diverses sessions de treball, tant de l’equip centrat en l’àmbit social com del de l’àmbit d’ocupació i reactivació econòmica. Tots dos van presentar les dades recollides a la segona reunió del Consell, que es va celebrar el dilluns 16 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament, per fer una diagnosi de la situació actual i apuntar les mesures més immediates que es requereixen.

Entre les necessitats que s’han posat sobre la taula hi ha la millora de l’oferta d’habitatge social, l’atenció dels serveis socials o l’adequació de les ofertes de treball amb les necessitats i perfils dels aturats de la vila. També es van tractar propostes per millorar la competitivitat de les empreses com ara dotar la vila de xarxa WI-FI i fibra òptica, reduir i agilitzar els tràmits per a l’obertura de nous projectes empresarials i comerços, així com prioritzar la millora de la qualificació professionals dels aturats, segons ha informat l’Ajuntament a través d’un comunicat.

La trentena de representants socials i econòmics que integren el Consell de Seguiment de la Crisi van proposar tenir en compte altres iniciatives, i l’objectiu fixat és que en la propera reunió –prevista per a mitjans d’octubre– s’aprovin les propostes definitives que es presentaran en el ple municipal i, d’aquesta manera, es tradueixin en l’elaboració del pressupost del 2013. D’aquesta manera es segueix el calendari marcat a la primera reunió del nou Consell, celebrada el passat mes de maig.

L’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, van assenyalar que “la crisi obliga al conjunt de la vila a afrontar nous esforços davant les dificultats de finançament dels municipis i les darreres retallades anunciades”. En aquest sentit, van declarar que el consistori “serà el primer en donar exemple en la priorització i bona gestió dels recursos”.

 • Teresa

  Llevamos un año perdido con el PSC-Molins y volveremos a perder otro más esperando los presupuestos del 2013 , Meneando y meneando, la perdiz, pasarán la castaña caliente a los otros que tampoco harán nada. El estomago de los parados de Molins y el de sus familiares, no tienen un interruptor on/off que se pueda enceder o apagar según les convenga a los políticos locales. ¿ Cuantos empleos municipales en Molins se han destinado o se destinan a estos parados, y a la hambruna del municipio? . Los del Ayuntamiento , solo deben facilitar los trámites, Si queremos fomentar la actividad económica deben bajarse las actuales abusivas tasas muncipales , Ya ! ¿ En cuando se han bajado las tasas municipales en licencias ?, ¿Cuando lo harán , Cuando se haya acabado la crisis?

 • Laia

  Trobo bé que es tractin aquests temes, tot i que crec que uns fan de pantalla de fum dels altres, volem ajudar en molts aspectes pero si la base ( sous i ingressos de la gent ) minva o desapareix no fem res.

  Avui no pots ni morir-te ja que només l'enterrament no baixa de 6000€.
  Què passa amb els impostos municipals ?? no es poden fer més flexibles o permisius en funció dels ingressos de cadascú? només es fa que ofegar a la gent, quan no és l?IBI , és l'aigua, les escombreries…. i per quin servei? els carrers continuen igual de bruts amb sabates penjant de cables i cagades de gos que no es netegen en dies i aixó que hi ha propietaris cívics que si que recullen les seves per que sino….

  No es pot ni pagar un canvi de nom, ja que a Molins per exemple, la plusvàlua municipal és de les més cares del territori.
  Aqui sí que podem dir vendreho tot ( malvendre ara per la crisi ) i marxar de lloguer i menys mal decaps.

  • Teresa

   Laia : Totalmente de acuerdo con Usted. Bueno, Empecemos por algo…. 1) ¿ Cuanto vale de verdad, un entierro? , ¿ Y si se dan organos? , ¿ Aguien lo sabe? ; 2) ¿ Como se calcula el IBI? ,¿ Alguien lo sabe de verdad ? , ¿ Es posible que con la crisisi inmobiliaria, en algunos casos el valor cadastral sea superior al valor real de mercado, cuando siempre era la 1/2 ?, ¿ Como se puede modificar el IBI ?, ¿ Quien lo hace ? 3) Hay alguien que teniendo razón y habiéndo presentado un recurso a una multa de la G.U. de Molins, se la hayan anulado , o se lo pasan por el forro? , 4) ¿ Es verdad que algunos concesionarios del Mercado Municipal , por eso de la crisis, no pagan las tasas mensuales y lo hacen a cargo del derecho de concesión , y el Ayto. lo acepta, en contra de lo que dicen las ordenanzas muncipales? , Hay muchas , muchas, cosas que no sabemos y deberiamos saber….

 • Pingback: El Consell de Seguiment de la Crisi concreta un seguit de propostes | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ajuntament habilita dos habitatges per a persones en risc d'exclusió social | Viu Molins de Rei()