Editen 100.000 exemplars d’una publicació contra Eurovegas

El setmanari La Directa i la plataforma Aturem Eurovegas han editat una publicació especial de 24 pàgines en defensa del Delta del Llobregat i contra el projecte del magnat Sheldon Adelson al Baix Llobregat.

Portada de la publicació especial // Setmanari Directa

Es tracta d’un extens treball d’investigació, documentació i anàlisi de tots els aspectes relacionats amb el territori del delta i l’irreversible impacte que hi tindria la cimentació de 800 hectàrees per a posar-hi hotels, sales de joc i màquines escurabutxaques. La publicació s’ha editat de manera conjunta per la plataforma Aturem Eurovegas i el setmanari La Directa. En total són 24 pàgines  en defensa del Delta de Llobregat i per denunciar els plans que s’amaguen darrera el projecte de macrocasino del magnat Sheldon Adelson.

La publicació es divideix en dues, una primera part on es visibilitza la riquesa mediambiental, laboral, agrícola i lúdica de l’entorn natural de la desembocadura del Llobregat. La segona part ens trasllada fins a l’entorn de Sheldon Adelson i les seves empreses a Nevada i Macau. Els responsables de la publicació han parlat amb treballadors sense drets laborals a Las Vegas Sands i han tingut accés als documents que són la base de la investigació del Departament de Justícia dels Estats Units per suborn de funcionaris públics.

Les fotografies, il·lustracions i infografies complementen un document on hi han treballat una vintena de persones de forma totalment desinteressada, segons ha informat la pròpia plataforma Aturem Eurovegas. Des de dimecres al matí la publicació s’està distribuint a Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat i Barcelona. També la rebran els subscriptors de La Directa i es podrà adquirir  conjuntament amb el setmanari a una vuitantena de punts de venda, entre ells, algunes llibreries de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades