Les cendres de l’incendi de l’Empordà arriben a Molins de Rei

El vent ha fet arribar l’olor de cremat i les cendres de l’incendi de l’Alt Empordà fins a la província de Barcelona. Protecció Civil ha situat a Molins de Rei entre els 40 municipis catalans alertats per una mala qualitat de l’aire derivada de les partícules en suspensió a l’aire.

Les colpidores imatges de l’incendi que arrasa l’Alt Empordà s’han fet més properes encara aquest dilluns al matí quan el cel ha traslladat la pudor de cremat i les cendres del foc fins a Molins de Rei. Barcelona, el Baix Llobregat i el Vallès han vist com el cel presentava un ambient molt carregat, similar al d’un dia de calitja i sense gran visibilitat. El núvol de cendra ha anat acompanyat d’una olor de fum que s’ha evidenciat de manera molt clara en alguns punts elevats del municipi.

El fum del foc de l’Alt Empordà ha arribat a Molins de Rei dificultant la visió // Jordi Julià

La qualitat de l’aire s’ha vist greument empitjorada per l’arribada del fum de l’incendi. Per això, 40 municipis del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Vallès Occidental s’han declarat com a zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric per partícules en suspensió i Protecció Civil ha enviat un seguit de recomanacions per tal d’evitar al màxim possible l’emissió de partícules que empitjorin la situació.

Protecció Civil demana que s’eviti fer obres de construcció, rehabilitació o demolició que no siguin estrictament necessàries i es programin per altres dates. L’activitat a les obres s’ha de reduir a la mínima expressió per evitar que hi hagi encara més pols a l’ambient. La mala qualitat de l’aire tampoc fa recomanable fer esport a l’aire lliure.

Recomanacions personalitzades