48 alumnes veuen reconeguda la seva feina com a estudiants

L’Ajuntament va reconèixer la feina feta pels millors alumnes de la vila durant el darrer curs en un acte a la recentment estrenada Federació Obrera. Enguany s’han fusionat en un els dos actes de reconeixement a l’excel·lència educativa que es feien fins ara.

Un total de 48 alumnes que estudien als centres educatius de Molins de Rei han rebut el reconeixement per l’excel·lència que han demostrat durant aquest curs. Els alumnes premiats han estat, per una banda, els que havien guanyat algun premi per la seva feina, en tots els nivells educatius i en totes les escoles de la vila (inclosa l’Escola de Música). Per l’altra, s’ha reconegut als millors alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de cada centre que acabaven els seus estudis. Fins ara aquestes dues maneres de reconèixer l’excel·lència tenien lloc en dos actes diferents, però enguany s’ha decidit fusionar-los en un de sol.

Els alumnes que estudien a la vila van veure reconeguda la seva feina // Jordi Julià

Els alumnes que estudien a la vila van veure reconeguda la seva feina // Jordi Julià

Per al primer tipus de reconeixement, els que havien rebut algun tipus de guardó, han estat 19 els premis que han rebut alumnes de centres molinencs durant aquest curs i són tant diversos com un reconeixement a l’excel·lència a les Proves d’Accés a la Universitat, premis als millors treballs de recerca en diversos àmbits, un concurs d’anglès o premis d’interpretació pianística, de poesia o de dibuix, entre molts altres. Els premiats han estat els següents:

 • David de Ugarte Madorell i Lluc Sendra Molins (IES Lluís de Requesens): 3rs Premis Argó de la UAB. En reconeixement pel disseny i construcció d’un audiòmetre amb microcontrolador.
 • Teresa Fisas (CEIP La Sínia): Premi Fundació La Caixa, convocat per la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País. En reconeixement pel projecte “Aprendre entre generacions”.
 • Grup A de 2n d’ESO (Col·legi St. Miquel): Premi Pilarín Bayés de l’Obra Social de Caixa Penedès i l’Editorial Mediterrània. En reconeixement pel treball “Contes”.
 • Martín Soto Quintanilla (CEIP Pont de la Cadena): 1r premi del XVè Certamen Poètic Andreu Trias de l’Hospitalet de Llobregat, convocat pel Centre Catòlic de l’Hospitalet de Llobregat.
 • Pau Gual Zayas (CEIP Pont de la Cadena): 2n premi del XVè Certamen Poètic Andreu Trias de l’Hospitalet de Llobregat, convocat pel Centre Catòlic de l’Hospitalet de Llobregat.
 • Arnau Català Rams (Escola Municipal de Música): 2n premi d’interpretació pianística (categoria B), convocat per l’Escola de Músics Juan Pedro Carrero.
 • Judit Rabell González (Col·legi St. Miquel): Seleccionada al programa Joves i Ciència, convocat per l’Obra Social de Catalunya Caixa.
 • Lourdes Pérez (Col·legi St. Miquel): 1r premi de dibuix, convocat per la Colla de Diables de Molins de Rei.
 • Maria Pérez, Anna Roca i Judit Nicolàs (Col·legi St. Miquel): treball de contes premiat al Concurs Internacional de pobles de parla hispana, de l’Ajuntament de Berrueco (Saragossa).
 • Irene García i Sara Abadia (Col·legi St. Miquel): 1r premi del Concurs de projecte de recerca d’ESO, convocat pel Col·legi Sant Miquel Arcàngel, pel treball “El pa és un element essencial”.
 • Òscar Bosch, Raúl Bernal, Roger Font i Jordi Calpe (IES Bernat el Ferrer): 2n premi del Concurs de projectes de recerca d’ESO, convocat pel col·legi Sant Miquel Arcàngel, pel treball “La publicitat i el màrqueting”.
 • Daniel Elebiary, Miguel Campos i Daniel Carbonell (Col·legi St. Miquel): 3r premi del Concurs de projectes de recerca d’ESO, convocat pel col·legi Sant Miquel Arcàngel, pel treball “Anàlisi de la mortalitat dels diferents tipus de càncer a Barcelona”.
 • Clàudia Casas (IES Bernat el Ferrer): Seleccionada com a protagonista del musical del projecte “Com sona l’ESO”, convocat per diferents instituts dels Països Catalans.
 • Helena Castillo (IES Bernat el Ferrer): 5è premi al concurs d’anglès interescolar Fònix 2012, convocat per la Fundació Catalana de l’Esplai i International House.
 • Marina Mancho Rams (IES Bernat el Ferrer): 5a classificada al Premi d’Humanitats Francesc Noy, convocat per la UPF, pel seu Treball de Recerca del Batxillerat.
 • Wilder Alave (IES Bernat el Ferrer): 3r classificat del Premi CATSkill, convocat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, pel treball de FP.
 • Marc Obiols (IES Bernat el Ferrer): Premi Fototreball de prevenció de riscos laborals, convocat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.
 • Josep Mayol Domingo (IES Lluís de Requesens): Distinció d’excel·lència de les Proves d’Accés a la Universitat, del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
 • Juan Pablo Rodríguez Orico (Escola Municipal de Música): 3r Premi del II Concurso Internacional para Jóvenes Pianistas, de la Unió Musical de Benaguasil (València).

Pel que fa als alumnes que acaben Batxillerat o CFGS, s’han premiat els alumnes que han obtingut les millors notes de cada centre educatiu. L’IES Lluís de Requesens ha aportat 8 alumnes de Batxillerat: Alba Expósito Fisas, Queralt Faura Casadellà, Beth García Fontanals, Josep Mayol Domingo, Lluc Sendra Molins, Alba Tous Fandos, Natalia Trejos Llecha i Jordi Vila Romero.

El Bernat el Ferrer n’ha aportat 5 de Batxillerat (Xènia Costa Monforte, Anna Galindo García, Víctor Lozano Santana, Marina Mancho Rams i Maria Wang) i 5 de Cicles Formatius de Grau Superior (Odín Bouza Claramunt, Cristian Coronado González, María Carmen Ros Cañete, Alberto Nieto Fernández i Sara Díaz Villalba).

El Col·legi Virolai n’ha aportat 2 de Batxillerat (Sergi Bosch Gabarró i Xavier Castellví Corrons), ja que només té una línia educativa. L’altre centre d’educació secundària de la vila, el Col·legi Sant Miquel, no ha aportat cap alumne perquè la seva oferta educativa acaba a 4t d’ESO.

Jessica Revestido, Xavi Paz i Esteve Altozano van presidir l'acte // Jordi Julià

Jessica Revestido, Xavi Paz i Esteve Altozano van presidir l’acte // Jordi Julià

L’acte va ser presidit per l’Alcalde, Xavi Paz; la regidora d’Ensenyament, Jessica Revestido; i el regidor de Joventut, Esteve Altozano. Paz va fer una crida a la formació enfocada a trobar feina perquè “encara que una bona formació no sempre es tradueix en ocupació, com menys formació es tingui menys garanties d’ocupació hi haurà”.

“Aquests alumnes alumnes excel·lents són la prova que hi ha futur; són l’exemple que l’esforç i la dedicació tenen la seva recompensa”, va afegir l’Alcalde.  Jessica Revestido va remarcar que “l’excel·lència educativa és la punta de l’iceberg de tota la feina que fa tothom per l’educació a Molins de Rei”. La regidora socialista va criticar que “un dels principals objectius de les retallades està sent l’educació, malgrat és un dels pilars de la societat”. Esteve Altozano, de CiU, no va parlar de retallades, però va voler reconèixer la feina feta pels professors, que han vist reduït el sou, augmentades les hores lectives i empitjorades les condicions de treball amb les successives retallades de la Generalitat: “Massa sovint oblidem la feina que fan els professors, i cal felicitar-los també a ells perquè tenen part de responsabilitat en els bons resultats que avui reconeixem”.

L’acte també havia de comptar amb la presència de Mercè Parés, exdirectora del CEIP La Sínia i directora de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat. Parés havia de fer una conferència titulada “L’excel·lència educativa”, però un imprevist li ho va impedir.

Recomanacions personalitzades